Paris kökenli NewWind  firmasının kurucusu Jérome Michaud-Lariviére rüzgarsız havada bile kıpırdayan ağaç yapraklardan enerji üretme konusunda başlattığı çalışmalarda başarıyı sağladı ve RÜZGAR AĞAÇLARI projesini gerçekleştirdi. Çok az bir rüzgarda bile enerji üretebilen bu ağaç estetik yapısından dolayı şehir meydanlarında bile monte edilebiliyor ve sokak aydınlatmalarında kullanılıyor.

Rüzgar ağaçları konusunda kaynaklarda şu bilgiler yer alıyor:



Rüzgar ağaçları şehir meydanlarında bile kurulabiliyor ve çevresindeki sokak aydınlatmalarını rüzgardan elde ettiği elektrik ile yakabiliyor.




Jérome Michaud-Lariviére rüzgar ağacından elektrik üretimini gerçekleştirdi


Rüzgarı toplayarak dönen pervaneleri mekanik hareketi elektriğe çeviren motorları besliyor. Tüp şeklinde olan pervaneler rüzgarı ufak alanlarda toplayıp itiş hareketi yaptıran girintiler bulunduruyor. Bu girintiler çift taraflı olduğu için rüzgar nerden ve ne kadar eserse essin belli bir dönüş oluyor. Saatte 7 km hızda bir rüzgarda bile elektrik üretebilme özelliğiyle Rüzgar Türbininden daha etkili olduğu ortada. Şehrin merkezine yerleştirilen bir Rüzgar Ağacı, parkların, meydanların ve sokak ışıklarının ihtiyacını karşılayabilecek.