Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, “İşgücü Maliyeti Endeksi/3’üncü Çeyrek: Temmuz-Eylül, 2015” sonuçlarını açıkladı. TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, saatlik işgücü maliyeti endeksinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,2 arttığını belirterek, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı III. çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,2 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 4,4, inşaat sektöründe yüzde 5,1 ve hizmet sektöründe yüzde 3,9 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 6,5 ile H (Ulaştırma ve depolama) sektöründe gerçekleşti” dedi.

Saatlik kazanç endeksinin ise, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,7 arttığını ifade eden Bölge Müdürü Demirtaş, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,7 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 3,9, inşaat sektöründe yüzde 4,9 ve hizmet sektöründe yüzde 5,2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 9,9 ile H (Ulaştırma ve depolama) sektöründe gerçekleşti” diye konuştu.

Demirtaş, saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinin bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 arttığını söyleyerek, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,8 arttı. Endeks; sanayi sektöründe yüzde 2,4, inşaat sektöründe yüzde 4,4 ve hizmet sektöründe yüzde 1,1 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksinde en yüksek artış yüzde 6,9 ile H (Ulaştırma ve depolama) sektöründe gerçekleşti” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)