Düzce'de gerçekleştirilen sahte para operasyonunda iki kişi tutuklandı.  Alınan bilgiye göre, Küçüksu mevkisindeki bir iş yerine sahte para verilmeye çalışıldığı ihbarını alan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, T.K. isimli bayanı gözaltına aldı. 

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren ekipler, T.K.'nın piyasaya sahte para sürmek üzere Ankara'dan Görkem ve Gökhan Çimendağ ile birlikte Düzce'ye geldiğini belirledi.

Yapılan çalışmalar sonucunda 06 plakalı bir araçta yakalanan Görkem ve Gökhan Ç. kardeşler gözaltına alındı. 

Araçta yapılan aramalarda bulunan renkli saç spreyleri ve saç tarağı ile şüphelilerin sahte paranın anlaşılmasını önlemek amacıyla spreyleri paranın üzerine sıktıktan sonra tarak yardımıyla paraları eskittikleri tespit edildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Görkem ve Gökhan Ç. tutuklandı, T.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Ayrıca yapılan çalışmalarda zanlıların Düzce'de 5 iş yerinden daha sahte para ile alışveriş yaptığının belirlendiği ve esnaflardan alınan malzemelerin sahiplerine teslim edildiği kaydedildi.