Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, “Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri/3’üncü Çeyrek: Temmuz-Eylül, 2015” sonuçlarını açıkladı. TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, sanayide istihdamın aynı kaldığını belirterek, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre aynı kaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre aynı kaldı” dedi.

Sanayide çalışılan saatin yüzde 0,1 azaldığını söyleyen Bölge Müdürü Demirtaş, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 azaldı” diye konuştu.

Demirtaş, sanayide brüt ücret-maaşın yüzde 3,7 arttığını ifade ederek, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 3’üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,1 arttı” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)