Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 12 Aralık 2016 tarihinde ERDEMİR adına MESS ile Ankara’da yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmesinin ardından gelişmeleri şahsına ait sosyal paylaşım sitesinden şöyle açıkladı:

– Erdemir sözleşmesinde bugünkü müzakerelerde MESS yeni teklifi olan 570 TL seyyanen zam (saat ücretine 1,90 TL) ile masaya geldi.

– Bizde saat ücretine zam talebimizi 2,50 TL ye çektik.Bu tekliflerin ötesinde bir ilerleme olmadığı için ücret zammında yine anlaşamadık.

– MESS, sosyal haklarda ise ilk yıl için %9,5 olan teklifini revize ederek %10,5 zam teklifinde bulundu.  MESS’in bu teklifi de sendikamız tarafından kabul görmedi.

– Yine sendikamızın yeni teklifi olan banka promosyon bedeli için 150 TL olarak MESS tarafından sendikamıza teklifte bulunuldu. Sendikamızın yeni teklifi olan kayınvalide ve kayınpeder ölüm izni 3 gün olarak kabul edildi.

– Promosyon ile ilgili bu teklifi de yetersiz gördük ve reddettik.

– Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortasında ise MESS, Türkiye’nin her yerindeki hastanelerinde yatarak tedaviyi kabul etti.

– Sözleşmede 720 gün olan sendikal izinler ise 900 güne yükseltilerek kabul edildi. Ancak biz ayakta tedavi talebinin MESS tarafından kabul edilmemesi üzerine MESS’in bu teklifini de reddettik.

– MESS in özellikle sözleşmenin 3 yıllık imzalanması üzerinde ısrar etmesi üzerine biz toplantıyı sonlandırdık.