Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası’nın Genel Başkanı Pevrul Kavlak’a toplu sözleşme görüşmelerindeki duyarlılığından dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

İrfan Erdem,  Erdemir’in ülkemizin ve Ereğli’mizin gözbebeği ve ekonomik can damarı olduğuna dikkat  çekerek,  “Erdemir’in can damarı da elbette çalışan işçiler ve personelidir. Onların azim, kararlılık ve alın teri, şirket yönetimiyle bütünleştiğinde, verim ortaya çıkar. Ve bu verim; bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine, huzuruna paydaş olur… İşçinin örgütlü hali de sendikal yapıda bütünleşir” dedi.

 

Erdem sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bugün Ereğli’de, Erdemir ve işçi bütünlüğü söz konusuysa, bunda en büyük katkı şirkette yetkili Türk Metal Sendikası’nındır.

 

Türkiye’nin en büyük, Dünyanın önde gelen sendikal kuruluşu Türk Metal’in, ülkemizdeki işçi sınıfına bakışı, sağladığı hak ve menfaatleri göz ardı edemeyiz.

 

Yine Türk Metal Sendikası’nın son yıllardaki açılımıyla birlikte, yaşanan gelişmeleri de görmezden gelemeyiz.

 

İşte tüm bu gelişmelerde, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Sayın Pevrul Kavlak’ın varlığı ön plana çıkmaktadır.

 

Sayın Kavlak, bugün 50. yılına giren ve “50 yıllık çınar” sloganını kullanan Türk Metal’de, son derece önemli gelişmelere imza atan isimdir.

 

İşte atılan bu imzalardan biri de, Ereğli’nin vazgeçilmezi olan Erdemir ile gerçekleştirilen 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi olmuştur.

 

Sayın Kavlak, Sendikanın Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Sayın Yusuf Ziya Odabaş ve yönetimiyle istişareli gözlemleri sayesinde, önce üyesini, hemen akabinde de ekmeğin kazanıldığı iş yerini düşünerek, Erdemir’de bu dönem beklenenin üzerinde ücret artışına imza atılmasını sağlamıştır.

 

Elbette bu, Türk Metal ile Erdemir yönetiminin “uzlaşmacı” tavrının da sonucudur.

İlçenin zaman zaman “kaos”ta denilen kötü günler geçirdiği böylesi dönemde, önce Erdemir çalışanının rahat edebileceği, Ereğli esnafına moral olabilecek Ereğli ekonomisini güçlendiren sözleşmeye imza atmalarından dolayı, Sayın Kavlak’a,

Genel Merkez yöneticilerine,

Sayın Odabaş’a ve Karadeniz Ereğli Şube yöneticilerine;

En önemlisi de sendikalarının arkasında duran Erdemir işçisine; Başkan, işveren ve Ereğli halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.”