Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, seralardaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, “Orman köylülerinin gelirlerini arttırmak maksadıyla, alternatif işletme modelleri ve projeler geliştiriyor ve ORKÖY kredi uygulamalarıyla da bunları destekliyoruz. Desteklemeler bazı yerlerde süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, mantarcılık, arıcılık, manda yetiştiriciliği, seracılık faaliyetleri şeklinde oluyor. Yöreye has en uygun proje seçiliyor. Ereğli bölgesinde de seracılık için uygun iklim koşulları ve diğer şartlar mevcut olduğundan kredi desteklemesi yapıyoruz. Orman Köylüsünün ekonomik ve sosyal kalkınmasına bir nebze olsun katkı sağlanmaya çalışıyoruz” dedi.

Bölge Müdürlüğü ORKÖY kredi uygulamaları, 2015 yılı çalışma programı çerçevesinde, Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü sınırların dahilindeki Pınarcık Köyü’nde verilen 2 ünite toplam 4 adet ve bin metrekare kullanım alanı olan seralarda üretim çalışmaları başladı. 7 bin 200 TL’si hibe ve 28 bin 800 TL’si kredi olmak üzere toplam 36 bin TL’ye mal olan seralar, ilk ürünlerini vermeye başladı.

İlçede ilk defa uygulanan projeye olan ilgi nedeniyle önümüzdeki dönemlerde seracılığın yaygınlaştırılması amacı ile civar köylerde de benzer projelere devam edileceği bildirildi. (Haber Merkezi)