Çaycuma Belediye meclisi Ekim ayı toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı bölgede ilk kez düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın son derece başarılı geçtiğine vurgu yaparken, “Çaycuma’da çok hızlı gelişmeler oluyor. Tarihimizde bir ilke daha tanıklık yaptık. Valimiz Sayın Ali Kaban’ın öncülüğünde çok güzel bir fuar gerçekleştirdik” diyerek sözlerine başlayan Başkan Kantarcı, “Fuarımıza, kurulan turnikeden çıkan rakama 53.128 ziyaretçi katıldı. Turnikeden geçmeden alan girenleri de dâhil edersek ortaya çok büyük bir rakam çıkıyor. Gerek ziyaretçiler, gerekse stant sahipleri son derece memnun ayrıldı. Bu da önümüzdeki yılın programının şimdiden yapılmasını sağladı” dedi.


FUAR KENTİ OLMAYA ADIM


Kantarcı sözlerini şöyle sürdürdü:



“Bu fuarın ikincisini, önümüzdeki yıl, 28 Eylül ile 1 Kasım tarihleri arasında daha geniş kapsamlı olarak gerçekleştireceğiz. Fuar Çaycuma’nın ufkunu, vizyonunu değiştirecek bir çalışmadır. İnşallah yerini kalıcı hale dönüştüreceğiz. Çaycuma’nın, Hannover gibi, İzmir gibi bir fuarlar kenti olmasının adımlarını atıyoruz. Bu vesileyle kaymakamımız başta olmak üzere, tüm kamu kuruluşlarına, fuarın gerçekleştirilmesinde büyük emek harcayan, canla başla çalışan belediye personelimize teşekkür ediyorum. Kent Konseyi’miz, belediyemiz çok güzel bir stant açtı. Çok güzel bir işbirliği yapıldı.”



TOKİ’YE REKOR BAŞVURU


TOKİ’nin Çaycuma’da gerçekleştireceği projeye büyük talep olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Çaycuma Belediyesinin uygulamaları kamuoyunda son derece büyük güven ve takdirle karşılanıyor. Her yaptığımız işe büyük talep oluyor. ÇAYBEL’in satışa sunduğu Vadi Evleri 3 gün gibi kısa bir zamanda tükendi. Şimdi de TOKİ’nin 384 konutu için yapılan başvuru sayısı 1856 oldu. Çok ciddi bir talep bu. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bunu sayısı ulaşmamız zor görünüyor ama TOKİ’ye ilave projeler için alan yaratmaya çalışıyoruz” dedi.