Bu sene 15.si düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarına Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizasyonu ile çiftçiler katıldı.

38 üretici ve 8 teknik personelin katıldığı fuar gezisinde ilk olarak Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsüne ziyareti ile başladığı belirtilen fuar hakkında şu bilgiler verildi:

Burada yetiştiricilerimize konu uzmanı teknik personellerince meyvecilik ( Ceviz, Elma, Armut, Zeytin, Çilek vb.) konularında bilgiler verildi. Bunun yanında Enstitü bünyesinde bulunan Dünyanın sayılı ve Ülkemizin ilk ve tek GEOFİT bahçesi ziyaret edildi, burada uzman personellerce bahçe hakkında bilgiler verildi. Yurdumuzun değişik bölgelerinden toplanan yumrulu ve soğanlı bitkilerin burada koruma altına alındığı görüldü. Daha sonra Antalya ilimizde 15. si düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarına katılım için enstitüden yola çıkıldı.

Fuar merkezine geçilerek sera ekipmanları, tarım alet ve ekipmanlarının sergilendiği 30 ülkeden 650'nin üzerinde katılımcı firmanın  bir araya geldiği fuar ziyaret edildi. Uluslararası fuar olduğu için yetiştiricilerimizin dünya ülkelerindeki tarım sektöründeki yeniliklerin neler olduğunu görmek imkanı oldu.

İlimize dönüş yolunda izlenimlerini dile getiren yetiştiricilerimiz gezimizin çok verimli geçtiğimiz ifade ettiler.

Başta Zonguldak Valimiz Sayın Ali KABAN'a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teşekkürlerini ilettiler. Bu tür organizasyonların devamlılığı istediler.