Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Şekerbank'ın desteğiyle yürütülen ve Zonguldak Gıda Tarım İl Müdürlüğünce hayata geçirilen 45 kadın çiftçimizin girişimcilik eğitimi aldığı "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında Dünya Kadın Çiftçiler Günü'ne özel İstanbul'da düzenlenen törende dereceye giren projeler ödüllendirildi.

Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan, Şekerbank'ın desteği, KOSGEB ve İŞKUR'un iş birliğiyle yürütülen "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında İstanbul'da Meridien Otel'deki gerçekleştirilen ödül törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şekerbank Genel Müdürü Halit Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.

Proje Zonguldak İl birincisinin de aralarında bulunduğu, toplamda 8 ilin birincisinin yarıştığı program kapsamında birincilik ödülünü, "Kazı Kazan Kaz Yetiştiriciliği" projesiyle Kırklareli'nden Esra Özdin, Jüri Özel Ödülü'nü ise Çankırı'dan "Dağlardan Gelen Sağlık: Alıç Sirkesi" projesiyle Leyla Topçu almaya hak kazandı.

Ayrıca 2014 yılının fark yaratan çalışmalarında başarılı olmuş kadın çiftçiler de ödül alanlar arasında yer aldı. Bu kapsamda "Devrek Bastonunda Kadın Eli" çalışmasıyla Emine Türedi adlı çiftçiye de plaket verildi.