TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 Kdz.Ereğli Emekli Projesi Konut Kurasında 334 konutun hak sahibi belirlendi. Toplam 2 bin 628 başvurunun yapıldığı 334 konut için izdiham yaşanınca AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu ve İlçe Başkanı Çakır programın ertelenmesini veya başka bir alana alınmasını istedi.

 

 

Zaman zaman nefeslerin tutulduğu kura çekiminde konuşan TOKİ Proje Uzmanı Süleyman Hilmi Önal toplam 21 şantiyede 2 bin 984 konut sayısına ulaşılmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da emeklilerin sorunlarının çözümüne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, toplu konut projesinin devamının da geleceğini belirtti.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kdz.Ereğli'de emekliler için yapılacak olan 334 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonundaki kura çekimi öncesi salonun içi ve dışarısında izdiham yaşandı. Kültür Merkezinin önünü dolduran ve uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar salona giremeyince tepki gösterdi.

ÇATUROĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, salonda TOKİ yetkililerine kura çekiminin ertelenmesini veya başka bir alana yapılmasını önerdi. Çaturoğlu, "Dışarıda izdiham var, insanlarımız içeride olan bitenleri görmeli. Erteleyelim ya da başka bir alanda yapalım" sözlerine TOKİ ve noter yetkilileri kura çekiminin yapılması gerektiğini belirtince kura çekimine geçildi.

2 BİN 628 BAŞVURU YAPILDI

TOKİ Proje Uzmanı Süleyman Hilmi Önal yaptığı konuşmasında, emekli vatandaşlara özel 334 konut için toplam 2 bin 628 başvuru yapıldığını söyledi.

 

574 BİN 46 ADET TESLİM EDİLDİ

TOKİ'nin 2002-2016 yılları arasında 81 il, 3 bin 274 şantiyede 726 bin 375 konutun üretim rakamına ulaşıldığını anlatan Önal şu ifadelere yer verdi:

"Üretilen konutların 608 bin 619'u sosyal konut niteliğinde olup 574 bin 46 adedi teslim edilmiştir. Söz konusu işler çerçevesinde 78,88 milyarlık 5 bin 549 adet ihale sonuçlandırılmıştır. Sosyal donatı kapsamında 22 bin 589 derslikli 1012 adet okul, 16 üniversite, 991 spor salonu, 69 bin 690 kapasiteli 185 yurt binası, 95 adet sağlık ocağı, 266 adet hastane, 692 adet ticaret merkezi, 581 adet cami, 42 adet kütüphane, 176 adet kamu hizmet binası ve 18 adet stadyum yapımı gerçekleştirilmiştir"

 

KENTSEL YENİLEME PROGRAMI

Yerel yönetimlerle müştereken başlatılan kentsel yenileme programı dahilinde 129 adet farklı projenin belediyelerle işbirliği halinde fiili olarak sürdürüldüğünü anlatan Önal, "Toplam 236 bin 366 konutluk kentsel dönüşüm projesi başlatılmıştır. Yine çevre düzenlemeleri kapsamında yaklaşık 50 milyon metrekare yeşil alan düzenlemeleri 17 milyon adet ağaç dikimi ve çalı peyzajı yapılmaktadır. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere 900 bin kişilik istihdam sağlanmış, 53,7 milyar hak ediş ödemesi yapılmıştır" dedi.

ZONGULDAK'TA TOKİ YATIRIMLARI

Zonguldak'ta da bir çok yatırımların hayata geçirildiğini ifade eden Önal, "Toplam 21 şantiyede 2 bin 984 konut, 4 hastane, 1 pansiyon, 2 kamu hizmet binası, 1 engelli yaşam merkezi, 6 cami, 1 büfe, 8 ticaret merkezi, 1 spor salonu, 1 lise, 4 ilkokul, 2 huzurevi 1 sosyal güvenlik il müdürlüğü hizmet binası, hait üniversite kampüsü uygulamaları yer almaktadır. İnşaatı devam eden 920 konut ile birlikte Zonguldak'ta toplam 2 bin 984 konut sayısına ulaşılacaktır. Başlatılan uygulamaların ve planlama aşamasında toplam yatırım bedeli yaklaşık 259,9 milyondur" sözlerine ekledi.

 

"HALKIMIZIN YANINDAYIZ"

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, halkın her zaman yanında olduklarını vurgulayarak, "Bizler sizin yanınızdayız, ne kadar ihtiyaç var ise TOKİ ne kadar ev yapmak ister ise bizler görevimizi yapacağız, yardımcı olacağız. Bizler halkımızın istekleri arzuları ihtiyaçları doğrultusunda yanındayız. Bu bir başlangıçtır. İhtiyaçlara cevap verememiş olabiliriz ama bu eksiğimizi ne kısa zamanda tamamlarız. Bunun arkası gelecektir, takipçisi olacağız. En büyük güç halkımızdır" dedi.

 

ERASLAN'DAN UYSAL'A TEŞEKKÜR

İşçi Emeklileri Derneği Ereğli Şube Başkan Vekili Saip Erarslan da konuşmasında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile uyum içerisinde çalıştıklarını, Uysal'ın emeklilerin sorununun çözümü için elinden gelen çabayı ortaya koyduğunu hatırlattı. Korubaşı'na belediye tarafından arazi gösterildiğini ancak arazinin engebeli olmasından ötürü konut sayısında düşüş olduğunu belirten Erarslan, "Bu başarı hepimizin başarısıdır" ifadelerine yer verdi.

 

KURA ÇEKİMİ SONRASI TEPKİ

Yapılan konuşmanın ardından kura çekimi ile hak sahipleri belirlendi. Kura çekiminin ardından bazı vatandaşlar isim listesinde aynı aileden 8 kişinin yer almasına tepki gösterdi.

 

 

TOKİ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)