TOKİ’nin Çaycuma Belediyesinin başvurusunu işleme koyduğu ve  ön talebin yeterli olması durumunda 384 konut yapmaya hazır olduğu açıklandı.

 

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Çaycuma Belediyesinin başvurusunu değerlendirerek Çaycuma’ya 384 konut yapmaya karar verdi. Konuyla ilgili olarak belediyeden yapılan açıklamada müjde şu sözlerle bildirildti:

Buna göre, belediyenin göstereceği arsa üzerine, C-1 tipinden 224, alt gelir grupları için olan B-1 tipinden 160 adet konut yapacak. 3+1 olarak projelendirilen C-1 tipleri brüt 110,93 metrekare, 2+1 olarak tasarlanan B-1 tipleriyse brüt 75,41 metrekare olacak. TOKİ’den Çaycuma Belediyesine gönderilen yazıda başvuru bedeli 4.000 TL olan B-1’lerin tahmini maliyeti 99.700; başvuru bedeli 6.000 TL olan C-1’lerinse 147.000 TL olarak açıklandı. Tahmini olan bu rakamlar, sözleşme aşamasında, şerefiye bedelleri de belirlenerek, kesin olarak açıklanacak. 10’la, 20 yıl arasında değişik ödeme seçenekleri bulunan konutlar için, 23 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında ön kayıt yapılacak. Talebin fazla olması durumunda, hak sahiplerini belirlemek için Çaycuma Belediyesi tarafından, noter huzurunda kura çekimi yapılacak. TOKİ uygulamalarına göre, nüfusu 40 binden az olan yerleşimlere, ön talep toplama yöntemi ve konut alıcılarının belediye ya da kaymakamlıklar tarafından belirlenmesi koşuluyla yatırım yapılabiliyor.



NADİR MEVKİİ FİLYOS NEHRİ KIYISINA YAPILACAK

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Hemşehrilerimizde TOKİ için yoğun bir beklenti ve talep vardı. Biz bu talebi ilgili yerlere ilettik. Çok şükür ki sonuç aldık. TOKİ başvurumuzu olumlu buldu ve 384 konutluk bir projeyi uygulamaya karar verdi. 23 Ağustos’tan itibaren Belediyemizce ön başvurular alınmaya başlayacak. Ön başvuru bedelleri Ziraat Bankasına yatırılacak. Süreci tümüyle belediyemiz yönetecek. Daha önceden yerini belirlediğimiz Nadır Mevkii Filyos Nehri kıyısına yapılacak olan konutlara vatandaşlarımızın büyük ilgi göstereceğini umuyorum. Bir hayalimizin daha gerçekleştiğini gerçekleşiyor. Bu yatırım Çaycuma’ya çok yakışacak. Çok mutluyum. Proje için düğmeye basan TOKİ’nin sayın yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 Haber Merkezi