Alaplı'da 70 dönümlük Islah Organize Sanayi Bölgesi alanında kurulması planlanan Yat Ahşap ve Tekne imalatçılığı için Vali Ahmet Çınar, başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin,Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Ahşap Yat ve Tekne İmalatçıları Kooperatifi Başkanı İbrahim Türkoğlu ve  Ahşap Yat ve Tekne İmalatçıları katıldı.

Çaturoğlu, burada yaptığı konuşmada, AYTEK yat projesinin Alaplı'ya kazandırmak istediklerini ve 500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Projenin ilçe için çok önemli olduğunu ifade eden Çaturoğlu, "Bölgedeki istihdama katkısının yanı sıra,İlçenin gelişmesini sağlayacaktır ve bu işi bir an başlatalım, karada başlatalım ve bu arada Deniz doldurma yerini yine devam edelim.Bizim istediğimiz budur. Alaplı ilçesinde bulunan Hazineye ait olan 70 dönüm arazi üzerinde İl dışında olan Yatçılık ve Tekne imalatı yapan arkadaşlarımız var. Biz bu bölgede hemen üretim başlatırsak hemen bunun arkası gelir düşüncedeyiz. Bu arkadaşlarımız yurt dışı olduğu gibi Avustralya'ya, Almanya ve Hollanda gibi bir çok ülkelere yat yapmaktadırlar. Arkadaşlarımız eğer karar verdikleri anda hemen çalışmalara başlayacağız." dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, Alaplı'da yapılacak her yatırımın destekçisi olacaklarını belirterek, "Çayboyunda bulunan daha önce Belediye ait olan 70 dönümlük alanı Islah Organize Sanayi Bölgesi için Alaplı TSO devir etmiştik. Bu alana Alaplı menfaatleri doğrultusunda yapılacak her türlü yatırımı Belediye olarak desteklemeye hazırız." dedi.

 

AYTEK Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Türkoğlu'da, Alaplı İlçesini yatçılık sektöründe başarılı bir şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Buradaki arkadaşlarımız 45-50 metre boyutunda tekne yapmaktadırlar. Çay boyundaki alanda 20 ile 25 metreye kadar yat yapılabilir. Ancak deniz dolgusu yapılarak 40-50 metrelik yat ve teknelerde yapmak istiyoruz.Bu sanayiyi Alaplı getirmek istiyoruz." diye konuştu.

Toplantı'da Vali Çınar Yat ve Tekne imalatçılarını dinleyerek not adı.