Kdz. Ereğli’de geçtiğimiz yıl kurulan Turizm Elçileri Derneği; Kdz. Ereğli Belediyesi’nin düzenlediği “Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali”nde yaptıkları etkinlikler ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.  Bir ay boyunca Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Efes’in katkılarıyla gerçekleştirilen turizm eğitimlerine katılarak  “Turizm Elçisi Sertifikasına” sahip olarak Turizm Gönüllüleri tarafından kurulan derneğin başkanlığını Aykut Ateş yapıyor.

 

Ereğli’deki 3 gün süren festival boyunca, Elpek Satış Evi yanında yer alan tanıtım standında Turizm gönüllülerini ağırlayan dernek üyeleri, ziyaretçilere dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, anket çalışması ile ziyaretçilerine farklı sorular yöneltti.  Başkan Ateş de,  standın açılışına katılan Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a dernek üyelerine özel olan "Turizm Gönüllüsü" kartını taktı. Festivalin  kortejine üyeleri ile birlikte katılan dernek üyeleri özel logolu tişörtleri ve renkli boyun kimlik kartları ile hayli ilgi gördü.

 

Kdz Ereğli Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaş. Dern.tarafindan düzenlenen Tarihi Yerler Gezisine de katılan Turizm Elçileri, gezi sırasında araştırmacı yazar, tarihçi Gürdal Õzcakır’ın anlattıkları ile bilgilerini tazeleme fırsatını da buldu. Turizm Elçileri, katıldıkları tüm  gezi ve ziyaretlerde  broşür dağıtımlarıyla da kentin tanıtımına katkı sağladılar.