İŞKUR Kdz. Ereğli Temsilciliğine de giden AKP’liler ilçede 6 bin işsiz olduğunu ve bu işsizlerden yaklaşık bin kadarının işe yerleştirildiğini öğrendiler.

 

AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır beraberinde ilçe  yönetim kurulu üyeleri, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Kdz. Ereğli Belediye Meclis ÜyelerindenYusuf Kalay, birlikte Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ı makamında ziyaret etti.

 

Bu ziyaret ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Keleş şu bilgilendirmeyi yaptı:

 

Toplu sözleşme görüşmeleri nedeniyle destek ziyaretinde bulunduklarını anlatan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, “Ziyaretimizin sebebi Türk Metal Sendikasının Erdemir işçisinin Toplu Sözleşme döneminde de olsun başka zamanlarda da her zaman yanındayız. Erdemir işçisi ve sendika Ereğli’nin asli unsurlarından. Bu süreçte de Erdemir işçisi kültürüne, aidiyet duygusunu ve fabrikasına sahip çıkarak bir duygu göstermiştir. Global krizde de yüzde 35 gibi bir indirimi seve seve kabul etmiş, işletmenin yanında olmuş bir işçi kadrosu, bizde bugün Erdemir’in de haklı taleplerini yerine getireceği kanaatindeyiz, bu amaçla işçimizin ve sendikamızın yanında olalım istedik. Bugüne kadar olduğu gibi işçi-işveren ilişkisinde daha güzel daha iyi bir Ereğli’de olalım istiyoruz, ondan dolayı bir destek ziyaretinde bulunmak istedik” dedi.

 

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de, Pazartesi günü ERDEMİR’e ziyarette bulundukları anlatarak; “Pazartesi günü Fatih bey olmak üzere İl Başkanımız, 3 tane milletvekilimiz demir çelik fabrikasını gezdik. Erdemir’den ayrıldıktan sonra bana nasıl gördünüz diye soracak olursanız, çok oğun, sıkışmış gördüm. Gerçekten o yeni soğuk haddene, çok geniş mekan vardı oma çok dolmuş, Erdemir büyümek istiyorsa, büyüyecek yeride kalmamış gördüğümüz kadarıyla, bizler Erdemir’i yakından biliyorduk ama milletvekillerimizin İl başkanımızın onların intibaları daha farklı oldu. Türkiye’nin böyle modern bir fabrikasının ilçemizde olmasından bizde ilçe başkanımızla beraber gurur duyduk. Başta Fatih tar  olmak üzere tüm yöneticileri çok sıcak karşıladılar, işçi arkadaşlarımızı da gördük, selamlaştık, buda hoşumuza gitti, işveren kesiminden sonra bugünde işçi temsilcisi olan sendikamızın yanındayız” diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Toplu Sözleşme Görüşmelerini masada tamamlamak için çalıştıklarını belirterek; “Teşkilatım ve Erdemir çalışanları adına böyle Ereğli’de olmayan bir şekilde hele hele bu süreçte sivil toplum örgütleri ile daha dirsek teması içinde olmamız gereken bir süreçten geçiyorken, sizi burda görmekten, ziyaretinizden dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum. İnşallah daha iyi şeyleri hep beraber yaparız. Yasal süreçleri yaşıyoruz, arabulucunun raporu daha elimize geçmedi, sonra grev kararı alıp, şirketin bizi masaya davet etmesini bekleyeceğiz, İnşallah çalışanlarımız için, Ereğli için, çünkü ben şunuda biliyorum Ereğli’deki esnaflar ve yaşayanlar bu toplu sözleşmeyi çalışanlarımızdan daha fazla takip ettiklerini biliyorum, İnşallah onlara yakışan bir toplu sözleşmeyi masada tamamlarız, her türlü fedakarlığı yapan bu şirketi dünya şirketi arasına sokan işçi kardeşlerimiz,  inşallah onların karşılığını da biz masada almaya çalışacağız. Hayırlısı olur inşallah” dedi.

Ziyarette, Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen ile bazı şube yönetim kurulu üyeleri ve bazı Erdemir çalışanları da hazır bulundu.

 

İŞKUR, EREĞLİ’DE ÇALIŞIYOR

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, daha sonra beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İŞKUR KDz.Ereğli Temsilciliğine ziyarette bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

İŞKUR, Kdz.Ereğli Temsilcisi Ayfer Yavuz, yaptıkları çalışmalar hakkında Çakır ve ekibine bilgi sundu. Ereğli’de kayıtlı 6 bin civarında işsiz olduğunu belirten Yavuz; “Tabi bu rakamlar kesin işsiz sayısını göstermiyor. Çünkü çalışıp da daha iyi bir iş arayanlar da bu listede. Yeni katılan 7 personel ile birlikte toplamda 13 personelle işsizlerimize yönelik kurslar ve işe yerleştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2013 yılında bugüne kadar İŞKUR aracılığıyla bin 50 kişiyi işe yerleştirdik. Bunun için işverenlerle olsun, devletimizin yaptığı kamu istihdamı gibi bütün alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, Ereğli’deki işsizliğin en aza indirilmesi için devletin tüm kurumlarının Ereğli’deki temsilcilerine ve özel yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini belirterek, İŞKUR’un yaptığı çalışmalarda kendilerinin yanlarında olduklarını kaydetti.