Yiğit, Rektör Çakar’ı çiçeklerle karşıladı ayrıca günün anısına birde plaket verdi. Ayrıca İlçenin doğal ürünlerinden oluşan hediyeleri takdim etti.

Başkan Yiğit’in bu jesti karşısında son derece duygulanan Rektör Nigar Çakar ‘Kendimi adeta evimde hissediyorum’ diyerek Başkan Yiğit'in misafirperverliğine ve sıcakkanlılığına teşekkür etti.
 
İlçede yapılan çalışmalardan dolayı da Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'i kutladı. “Yığılca bu çalışmalarla Türkiye’nin örnek bir İlçesi olacak birde buna eşsiz coğrafyası eklenince bambaşka bir Yığılca olacak” dedi.

Ayrıca Yığılca insanının da çalışkan ve sıcakkanlı olduğunu söyledi.

Yiğit, “Bu tür beraberliklerin güzel sonuçlar doğuracağından hiç şüphem yok. Zaten Sayın Rektör hocam Düzce sınırlarını aşan bir kariyeri ile Ülkemizin örnek kişilerinden.
Üniversitesi de hem Ülkeye hem de Düzce’ye değer katan bir Üniversite. Sayın Genel Sekreterimiz Hasan Sadi Ateş de Yığılca’mızda doğmuş İlköğrenim tahsisini İlçemizde yapmış Yığılca’mızın bir gururu. Bugün bu ziyaretin Yığılca için ve şahsım için çok anlamlı bir ziyaret olduğunu düşünüyorum”
dedi.
 
Ziyaretin ardından hep birlikte belediye binası ve bazı bölgelerde ileriki çalışmalara ışık tutacak incelemelerde bulunuldu. Akşam saatlerinde Rektör Çakar ilçeden ayrıldı.