Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Anonim Şirketi'nin (ZONHAV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kahya, Almanya ile Zonguldak Havalimanı arasındaki uçuşlarda herhangi bir aksaklık yaşanmayacağını söyledi.

Kahya, yaptığı açıklamasında, Öger Türk Tur'un 4 Ocak 2016 tarihi itibariyle faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından Almanya'nın Düsseldorf kenti ile Dortmund Havalimanlarından Zonguldak'a yapılacak uçuşların devam edeceğini açıkladı.

ZONHAV Yönetiminin gelişmeleri yakından takip ettiğini anlatan eden Kahya şu ifadelere yer verdi:

"Almanya'dan Zonguldak'a yapılacak uçuşlar ile ilgili herhangi bir aksama olmayacak. Öger Türk Tur'un faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından Almanya ile Zonguldak arasında uçuş gerçekleştiren Germenia firmasının uçuşların süreceğine dönük açıklamada bulundular. Bugüne kadar biletini alan yolcuların durumu ve detaylarla ilgili açıklama kısa sürede gerek Öger Türk Tur gerekse Germania yetkilileri tarafından yapılacaktır. Bu sebeple yolcularımızın biraz sabırla bu işi takip etmelerini önemle rica ediyoruz"

Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak da yaklaşık 400 bin Zonguldaklının yer aldığı Almanya'dan Zonguldak havalimanına yapılan uçuşları yakından takip ettiklerini belirterek, "Haftada 2 gün gerçekleştirilen uçuşlarda istenilen doluluk oranına ulaşıldı. Zonguldak havalimanı bizler için son derece önemli" dedi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)