Gümeli Beldesindeki baraj inşaat çalışmalarının sürdüğünü, 08.08.2018 günü saat 18.18'de tamamlanmasının hedeflendiğini anlatan Çaturoğlu, yüklenici firmanın bu barajı söz konusu tarihte bitiremezse Alaplı'ya 12 derslikli okul yapacağını söyledi. Alaplı'ya 2016 yılında C sınıfı hastane yapılması için yatırım programına alındığını da ifade eden Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"GÜMELİ DEYİP GEÇMEYİN"

"Gümeli Beldemizde baraj inşaatı devam ediyor. İnşallah 8.08.2018 saat 18.18'de baraj inşaat çalışmaları bitecek.  Eğer yüklenici firma bu barajı bu tarihte bitiremezse Alaplı'ya 12 derslikli okul yapacak. Şu an inşaat çalışması devam ediyor. İnşallah o bittiği zaman Gümeli Beldemize çok büyük katkısı olacak. Oradaki iklimi değiştirecek. Oradaki bakış acısını değiştirecek. Gümeli değip geçmeyin, Gümeli bizim tarihi, kültürel ve turistik değerlerimizin fazla olduğu bir yer.

 

DÜNYANIN EN YAŞLI AĞAÇLARINDAN BİRİSİ

Dünyanın en yaşlı ağaçlarından bir tanesi Gümeli Beldesinde 4 bin 112 yaşındaki porsuk ağacı var. Bu ağaçları gündeme getiriyoruz. İnşallah Gümeli ile Eğerci arasındaki yolu yapacağız. Sözünü aldık. İhalesi yapılacak. Ayrıca oralara gelen yerli ve yabancı turistleri konaklayabilmesi için yaylalarımıza konaklama yerleri yapılacak."

 

YAT VE TEKNE İMALATI

Çaturoğlu, Alaplı'ya yat ve Tekne imalat alanı yapılması için önümüzdeki günlerde Türkiye'nin en önemli yat ve tekne imalatı üreticileri ile görüşeceklerini belirterek,  "Ben Belediye başkanı iken ortaya koyduğumuz yat tekne imalatı ile ilgi önemli gelişmeler oldu. Bu projeyi inşallah hayata geçireceğiz. Bakanlığımız bu projeyi hayata geçirmek için bizden ciddi yatırımcılar istiyor. Türkiye'nin önemli yat üreticileri ile görüşeceğiz. Bakanlığımıza sunduktan sonra inşallah o yatırımlarımız da yoluna girecek.

 

EĞİTİMDEKİ DURUM

Eğitimdeki eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Okul inşaatlarımız devam ediyor. Bu sene tekrar programa girecek okullarımız var. Üniversitemiz geliştirmeye devam ediyor. Rektörümüzle bu konuda iyi ilişkiler içerisindeyiz. Gençlik merkezin yeri dar geldiği için yeni yer ile ilgi çalışmalarımız var. Yeni hastanemiz 2016 programına üstelikte C sınıfı olarak yapılacak. C sınıfı hastane demek daha fazla yatak, daha fazla doktor ve imkan demek ama bunu halkımızın da desteklemesi lazım." diye konuştu.

 

"YATIRIMCILARA SUNACAĞIZ"

Alaplı'da yapılacak olan 2 tane OSB için her şeyin tamam olduğunu anlatan Çaturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Alaplı'da 2 tane Organize Sanayi Bölgemiz var. Biri Alaplı OSB bu yıl altyapısı ihalesi yapılacak. Bir diğeri de Alaplı çayını kenarındaki Islah OSB'dir. Bu iki bölgede her şey tamam, ama Islah OSB bir mevzuata takıldığı için gecikti. Ancak her şey yolunda, bu bölge sanayi alanı değildi bir başka alandı. Orada bir imar değişikliği yapıldı. Şimdi küçük bir mevzuat değişikliği yapılacak. Onu da Bilim ve Sanayi Bakanımızla görüştük. Ekim ayında bir üretim paketi geliyor. O üretim paketi içerisinde Alaplı Islah OSB'de olacak. Büyük bir ölçüde bitirilerek yatırımcılarımızın hizmetine sunacağız"

 

(Haber: Cem Sürmeneli)