Erdemir’de yetkili Türk Metal Sendikası, 1 Eylül’de başlayacak yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri öncesinde  hazırlanan taslağın üyeleri ile paylaşma programını tamamladı.

Türk Metal Şube Başkan Metin Ercan ve yönetim kurulu üyeleri Temmuz ayında  Erdemir’deki üniteleri gezerek, işçilere taslağın son şeklini  aktararak anlattılar.

Sendikadan bu konuda yapılan açıklama şöyle:

Başkanımız Ercan ve yöneticilerimiz, Sendika binamızdaki  işçi lokalinde başlayan sürecin ardından Erdemir’de, Sıcak Haddehaneler Müdürlüğündeki lokallerle sürdürdü. Daha sonra Atelyeler ve Bakım Direktörlüğü lokalleri ile bir araya gelen Başkanımız Ercan, Hadde Atelyeleri, Sürekli Döküm 3-4, Maniplasyon Bakım, Otobakım, Çelikhane Mekanik Bakım, 2. Soğuk Haddehane Mekanik Bakım, 1.Sıcak Haddehane Mekanik Bakım, Kaynak Atelyesi, Mamül Ambarları, Su Tesisleri Mekanik Bakım, 2. Sıcak Haddehane Mekanik Bakım, Kok Mekanik Bakım, 1-2 Sürekli Dökümler, Enerji Dağıtım Müdürlüğü, Yüksek Fırınlar Mekanik Bakım, Liman Bakım ile 1. Soğuk Haddehane Elektrik Bakım ünitelerindeki işçi arkadaşlarımızı da ziyaret ederek taslak hakkında bilgilendirmeleri yaptı.

İşçe arkadaşlarımız da önceden kendilerine yapılan anketler sonucu hazırlanan taslağı beğendiklerini, sendikamız Türk Metal’e güvenlerinin tam olduğunu dile getirdiler.”