Şeker-İş Sendikası üyelerince şeker fabrikalarının özelleştirilme sürecine karşı 13 Nisan 2018 tarihinde Ankara eylem yapıldı.

Şeker-İş Sendikası tarafından Etimesgut Şeker Fabrikası önünde düzenlenen eyleme bir grup CHP'li milletvekili, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk-İş Başkanlar Kurulu üyeleri, şeker fabrikası çalışanları ve Ankaralılar katıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı eyleme katılanlar, alana üzerleri aranarak, alındı. Eylemde sık sık 'Şeker vatandır, vatan satılamaz' sloganı atıldı.

Eyleme Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ile GMİS MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç ile MTA Şube Yöneticileri de katılarak destek verdi.
Etimesgut Şeker Fabrikası önünde toplanan kalabalığa seslenen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bu mesele, Türkiye'yi ilgilendiriyor. Sıradan bir iş yerinde özelleştirme, diye bakamazsınız. Çünkü bir slogan var Türkiye'de, 'Şeker vatandır, vatan satılmaz'. Vatan satıldıktan sonra herkes toprağın altına girsin, bir kıymeti yok ki. Onun için bu kurum bizim için siyasilerimiz önemli. Herkes aklını başına alsın. Bu fabrikalar özelleşirse kapanırsa nişasta bazlı şeker lobisine prim vermiş olursunuz. Meydanı onlara bırakmış olursunuz." dedi.
Başkan Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmemesi için topladıkları imzaları Başbakan Binali Yıldırım'a teslim ettiklerini hatırlatarak, bu karardan geri dönülmesini istedi.