Zonguldak’ta, Vergi Haftası nedeniyle kurumlar vergisi rekortmenlerine teşekkür belgesi verildi. 


Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen vergi rekortmenleri teşekkür belgesi töreninde, listede ilk 17'de yer alan mükelleflere Maliye Bakanı tarafından imzalanan teşekkür belgesi verildi. 
Törene, Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Kemal Cangöz, daire müdürleri ve işadamları katıldı. 
Açılış konuşmasını yapan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, güçlü devlet olmanın en önemli şartının güçlü bir ekonomiye sahip olmak olduğunu ifade etti. 
Karaca, şöyle konuştu:

"Toplumların savunma, güvenlik, eğitim, sağlık ve ulaşım gibi ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere devlet tarafından yapılacak olan kamu hizmetlerinin finansmanı için sağlıklı ve düzenli gelir kaynaklarına ihtiyaç var. Yeteri kadar gelir temin edilemediğinde devletin yapacağı hizmetlerde aksamalar olacak sonuçta toplumun refah seviyesi düşecektir. Devletimizin gelir kaynaklarının en önemli kısmını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Bu nedenle vergi gelirlerinin sağlıklı bir şekilde ve çağdaş yöntemlerle toplanması son derece önemlidir. Vergi esasında zorunlu vatandaşlık ödevi olmakla birlikte çağdaş yönetim anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren gelir idaresi başkanlığımız mükellef haklarını gözeterek vergide gönüllü uyumu artırarak ve kaliteli hizmeti sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamayı misyon olarak benimsemiştir. 27 yıldır kutladığımız vergi haftasında yapılan etkinliklerle verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amaçlanmaktadır."  
Zonguldak Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi de şunları kaydetti:

"Vergi, refah, kalkınma, eğitim ve çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak demektir. Önemli olan kazancı paylaşmak, refahı artırmak ve yaymaktır. Bunun yolu ödeyeceğimiz vergilerle kuracağımız güçlü bir devletten geçmektedir. Vergilerini tam ve zamanında ödeyerek bu ülkenin kalkınmasına, güçlü bir Türkiye’nin oluşmasına katkıda bulunan siz değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum."



Bozkuşlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bozkuş, kurumlar vergisinde Zonguldak 6.sı oldu.