Zonguldak'ta "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında konferans verildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle "6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" hakkında konferans gerçekleştirildi.

Gelir İdaresi Daire Başkanı Zekayi Çenge, Zonguldak TSO toplantı salonunda yaptığı konuşmada, yurt içinde veya yurt dışında bulunan bazı varlıkların ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra SGK primlerinin yapılandırılması gibi çeşitli konuları içeren ve 14 maddeden oluşan kanunun, mükelleflerin vergi borçları, SGK prim borçları alacaklarını borç olarak ortan kaldırılmasını sağlayabilmek adına yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kanunla, mükelleflerin öncelikle var olan borçlarının azaltılmasının amaçlandığını ifade eden Çenge, şöyle konuştu:

"İkincisi ise vergi idaresi ile mükellefler arasında vergi mahkemelerinde süre gelen çeşitli vergi ihtilaflarının da sonlandırılması ve bazı alacaklara bayağı bir indirim yapılmak suretiyle borç yükünün azaltılması sağlanması amaçlanıyor. Bir başka yöntem olarak da borç yapılandırılması için var olan kayıtlarımızda yer alan bazı muhasebesel sorunların çözümü bu kanun kapsamında yapılıyor. Dolayısıyla kanun tabiriyle kanunun yayınlandığı tarihi takip eden ikici ayın sonu ki bu 31 Ekim oluyor, 31 Ekim itibariyle sonlanacak olan bir başvuruya sahip. Başvuru süresi içinde bu kanunun getirmiş olduğu büyük ve önemli katkılar içeren ve dolayısıyla mükelleflerin mali yüklerini azaltan uygulamadan yararlanabilmesi için son başvuru tarihimiz. Lütfen 31 Ekim'i geçirmeyin."

Anadolu Ajansı