ZTSO Başkanı Demir:


"Siyasetçilerimizin artık gündelik kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp Türkiye'nin geleceğiyle ilgili daha sık bir araya gelmeleri gerekir. P bunun fotoğrafını gördük ve devamını da bekliyoruz"

KTSO Başkanı Özcan:

"Yenikapı'daki birlik ve beraberlik resmi, iş dünyasının yatırım yapmasına, yabancı sermayenin ülkemize gelmesine vesile olacaktır"

 

Zonguldak ve Karabük'teki sanayi ve ticaret odaları yetkilileri, İstanbul Yenikapı'da dün düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde yaşanan siyasi birlik atmosferinin umut verici olduğunu, ülke üzerinde oluşan olumsuz düşüncelerin ortadan kaldırıldığını belirtti.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Başkanı Metin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Siyasetçilerimizin artık gündelik kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp Türkiye'nin geleceğiyle ilgili daha sık bir araya gelmeleri gerekir. Dün bunun fotoğrafını gördük ve devamını da bekliyoruz. Darbe girişiminin belli olduğu ilk andan itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte halkın iradesinden başka irade tanımadığımızı duyurduk." dedi.

Vatandaşlarının geniş katılımın yanı sıra siyasetçilerin de kenetlenmesiyle Türkiye'nin felaketin eşiğinden döndüğünü ifade eden Demir, şunları kaydetti: 

"Yaklaşık 40 yılda içimize yerleşen bu kanserin temizlenmesi muhakkak zaman alacaktır. Bu konuda bizlere de ciddi görevler düşüyor. En çok sızmaya ve örgütlenmeye çalıştığı alanlardan birisi de işveren camiası ve meslek örgütleridir. Bu süreçte üzerimize düşen görevi yapacağız. Dün İstanbul Yenikapı'da yapılan mitingde TBMM'de grubu olan siyasi partilerin olması mutluluk vericidir. Ayrıca sanatçıların, aydınların ve tüm Türkiye'nin orada olması sevindiriyor. Miting, bundan sonraki süreç için umutlu olmamız sağladı. Siyaset kurumuna burada çok büyük bir iş düşüyor. Dün Yenikapı'da verilen siyasi birlik mesajının gereğinin yapılması gerekir. Siyasetçilerimizin artık gündelik kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp Türkiye'nin geleceğiyle ilgili daha sık bir araya gelmeleri gerekir. Dün bunun fotoğrafını gördük ve devamını da bekliyoruz."

- "Her zaman milletin ve devletin yanında olmaya devam edeceğiz"

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Tuncay Özcan da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde dünyaya birlik ve beraberlik dersi verildiğini söyledi. 

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından ülkede şimdiye kadar görülmemiş bir kaynaşmanın ortaya çıktığını, bunun en üst noktasının ise Yenikapı'daki miting olduğunu dile getirdi. 

Ülkedeki her kesimin demokrasi ve şehitler için bir araya gelebilmesinin iş dünyasını mutlu ettiğini anlatan Özcan, "Ülkemizin böyle bir birlikteliğe ihtiyacı vardı. Bu, 15 Temmuz'dan sonra sağlandı. Bunun devam etmesi çok önemli. Vatan hainlerine karşı topyekun olan ülkemiz için bu birliktelik hayati bir durumdu. Yenikapı'daki birlik ve beraberlik resmi, iş dünyasının yatırım yapmasına, yabancı sermayenin ülkemize gelmesine vesile olacaktır. Ülkemiz üzerinde oluşan olumsuz düşünceleri ortadan kaldıracaktır." diye konuştu. 

Milletin destanlar yazdığını ifade eden Özcan, iş dünyası olarak her zaman milletin ve devletin yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti. 

Anadolu Ajansı