Yığılca Belediyesinden gönderilen yazılı açıklamada, Kdz. Ereğli’nin Erdemir’den sonrraki en büyük kuruluşu olan TAT Metal’in Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu’nun, “Muzaffer Yiğit Başkanımızın çalışmalarını takdirle izliyoruz. Kendisi Ereğli'de yaşamış ve Erdemir'de çalışmış, sanayicinin derdini iyi bilen bir yönetici olması hasebiyle bölgeyi yakından tanıyor. Bölgenin sorunlarını ve alınan mesafeleri biliyor. Başkanımız konulara vakıf olduğu için takdirleri bizim için çok değerli ve onur vericidir. Ziyaretimizi kabul ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Ereğli'den gelip ilçesini bu güzelliklere kavuşturduğu için de yöre insanı ve Ereğlili olarak teşekkür ediyorum. Bu ziyaretten şeref duyduk." diye konuştuğu belirtildib

Belediyenin yazılı açıklaması şöyle:

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken anlatacak kelime bulmakta zorlandığını ifade eden Yiğit'te, Ereğli/Erdemir kültürü ile yetiştiğini sık sık yineleyerek, duyduğu sorumluluk gereği bölge için 24 saat görev yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Başkan Yiğit, ziyaretle ilgili “Özellikle belirtmek isterim ki; Protokol anlamında söylüyorum; En üst düzey ne ise Akın Tatoğlu’nun ziyareti de benim için aynı anlamı ifade eder. Tat Metal ve Akın Tatoğlu, Türkiye’nin ve sanayimizin önemli bir değeridir.  Başarılı faaliyetlerini, yeni yatırımlarını, yarattığı istihdam ve katma değeri ülkemizin bir yüz akı olarak değerlendiriyoruz ve onurla/gururla izlemekteyiz. Bu ziyaretin benim için özel bir anlamı olduğu düşünüyorum. Tekrar söylüyorum; Yığılca Belediye Başkanı olarak Sayın Tatoğlu'nu en üst düzeyde ağırlamayı ilçemde yaşamanın gurur ve sevinci içindeyim. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Yiğit ve Tatoğlu, politik, ekonomik ve sosyal gelişmelerin değerlendirildiği sohbetin ardından birlikte yemek yediler ve ilçeye yapılan yatırım ve  hizmetleri yerinde görerek fikir alışverişinde bulundular. İlçeyi gezdikçe şaşkınlığını gizleyemeyen İşadamı Tatoğlu “Şehri kısaca gezdik. Trafik ışıklarından, mobese kamaralarına, yönlendirme tabelalarından, yollarına ve doğal güzelliklerine kadar gerçekten alt yapısı tamamlanmış, güvenli ve şirin bir turizm beldesinde gibiyiz. Bu güzellikleri tüm bölge halkının gelip yerinde görmesini, Muzaffer Yiğit Başkanla ve sıcakkanlı yöre halkı ile bir çay sohbeti etmesini isterim.” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyaret, ilçenin önemli turizm değerlerinden Sarıkaya mağarası gezisi ve Başkan Yiğit’in yöresel Yığılca Balı hediyesi takdimi ve karşılıklı olarak “en kısa zamanda tekrar görüşelim” dilekleri üzere son buldu.  Ziyaret sonrası Tatoğlu,  Yığılca’nın ve “yok böyle bir güzellik” olarak tanımladığı Sarıkaya Mağarasının tanıtımı için basına önemli görevler düştüğünü hatırlattı.