Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, ilçede arıcılığın yaygın olarak yapıldığını ancak zahmetli olmasından dolayı arı sütü üretiminin pek yaygınlaşmadığını söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, Alaplı'da yılda ortalama 2-3 kilogram arı sütü üretildiğini ve bu sayının artması için dernek olarak çalışma yapacaklarını belirtti.


İnsan sağlığı için faydalı olan arı sütünün sahtesine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade eden Tosun, "İlçemizde arıcılık oldukça yaygın olmasına rağmen arı sütü üretimi zahmetli iş olmasından dolayı pek yaygınlaşmamış. Arıcılarımız da yıl boyu 2-3 kilo civarında arı sütü üretimi yapıyor. Piyasada zor bulunduğu için de kilogramı 5-7 bin lira arasında satılıyor." dedi.


Arıcı Mehmet Atlay da arıcılığı hobi olarak yaptığını belirterek, "İlçemizde arıcılar, zahmetli olmasından dolayı arı sütü üretimiyle pek uğraşmıyor. Yılda 1 kilograma yakın arı sütü alıyorum. Arı sütü insan vücudunda hücrelerin yenilenmesinde çok faydalı. Bunun yaygınlaşması için çalışma yapılmasını gerekiyor." diye konuştu.

Haber: Cem Sürmeneli