Atatürkçü Düşünce Derneği  Genel Başkanı  Tansel Çölaşan gazetemize gönderdiği açıklamasında “Ergenekon davası tahliyelerini memnuniyetle karşılıyoruz. Adalet, gecikerek de olsa yerini bulmuş ve bir çok suçsuz yurtseverin boşuna hapis yatması önlenmiştir” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

 

“Bu tahliye kararları, bir dönemin hukuksuzluğunun da belgesi olmuştur. Kararlar, ayağa kalkan halkın bu hukuksuzluğa isyanının sonucudur.

 

Tahliyeler, kumpası birlikte yapanları temize çıkarmayacaktır. Bu hesap, hukuk kuralları içerisinde,  mutlaka sorulacaktır.

 

Bunun yanında, yargı süreçleri tamamlanmadan alelacele karara bağlanmış, yaşanan hukuksuzlukların iktidar mensupları tarafından da açıkça ifade edildiği balyoz ve benzeri dava mağdurlarının durumlarının hemen şimdi, vakit geçirilmeden ele alınması bir zorunluluk olmuştur.

 

İktidar, meclisi olağanüstü toplantıya çağırarak, bir maddelik bir yasayı acilen geçirmeli, yeniden yargılamanın yolu açılmalı ve mağdurlar derhal tahliye edilmelidir.

 

Memnuniyetimizi gölgeleyen gelişme ise, kanıtlı, herkesin gözünün önünde işlenen; Zirve katliamını yapan, Danıştay cinayetini işleyenler gibi tutukluların, yasa gereği tahliye edilmiş olmalarıdır.  Bu durum, vicdanları sızlatmaktadır.”