İşçi Partisi (İP) Zonguldak’ta iki ayrı yürüyüş düzenledi. ÇATES’in satılışına karşı çıkan İP’nin Çatalağzı ve Zonguldak Merkez’de düzenlediği yürüyüşle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Zonguldak il Başkanı Mehmet Uslubaş, “Yürüyüşler, ÇATES için, TTK için, Zonguldak için vatan içindir” dedi.

 

Uslubaş,  Hükümetin Yatağan, Kemerköy, Yeniköy santrallerini, kömür madenleri ile beraber satmak istediğini de hatırlatarak şu çağrıyı yaptı:

 

GÜCÜNÜZ YETİYORSA…

 

“İşçiler ve bütün halk ayağa kalktı. Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle vatana sahip çıkma seberberliği başlattılar.  Sonra dağına çıktılar. Bir ellerinde bayrak, diğerinde ekmek seslendiler dosta düşmana. Santralleri ve madenleri satmak vatan hainliğidir. Gücünüz yetiyorsa gelin bakalım dediler.

 

ÇATES KALESİ

 

Her şeyi satıp savuran Hükümet, ÇATES’i de satmak istiyor. ÇATES, Zonguldak’ta üretilen kömürün % 70’ini kullanmaktadır. ÇATES’i satmak, Zonguldak’ı yıkmaktır. Madenlerimize sahip çıkmak için yüzbinlerin ayağa kalktığı Zonguldak, bu ihanete izin vermeyecektir.

Zonguldak, Yatağan işçisinden, halkından geri kalmayacak, sımsıkı kenetlenerek ÇATES KALESİ oluşturacaktır.

 

ZONGULDAK’TA İKİ AYRI YÜRÜYÜŞ

 

28 Eylül 2013 Cumartesi günü Vatana, Zonguldak’a ve ÇATES’e sahip çıkmak için iki yürüyüş olacak. İşçi Partisi Genel Başkan vekili Hasan Basri Özbey’in de katılacağı yürüyüşler, saat 14.30’da Çatalağzı girişinden ÇATES’e kadar sürecek, Zonguldak’ta ise, aynı gün saat 17.30’da TMMOB önünde başlayacak Madenci anıtında tamamlanacaktır.

 

Yürüyüşler, ekmeğimiz için, işçimiz için, esnafımız içindir.

Yürüyüşler, ÇATES için, TTK için, Zonguldak için vatan içindir.

Bütün halkımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz.

Gün bugündür.

Bayrağını al sen de katıl!