Halk otobüsleri ve dolmuşlara yapılan son zamlara tepki gösteren Başkanı Topaloğlu, yapılan zamlarla Zonguldak halkıyla dalga geçildiğini, halkın sabrının zorlandığını ifade etti.

CHP Zonguldak İlBaşkanlığı yönetimine de seslenen Topaloğlu, hükümetin yaptığı zamlara tepki gösterildiğini, bu zamların ardından CHP’li yerel yönetiminin hükümetten ne farkı olduğunu sordu.

Topaloğlu, şunları söyledi:

“Kentimizde özel halk otobüsleri ve dolmuşlara ve keyfi olarak zamlar yapılmıştır.Halk otobüsleri, öğrenci ve kart kullananlar için llira 50 kuruş, kartsız binenler için 1 lira 75 kuruş olarak artırılmıştır. Diğer yandan dolmuş ücretleri de daha yeni llira 75 kuruşa çıkarılmışken, 2 lira olmuştur. Bu kararı alan başta yerel yönetim olarak tüm kamu görevlilerini kınıyoruz ve ‘artık yeter’ diyoruz.Bu karara imza atan, onay veren görevliler nasıl olsa kamu araçlarıyla bedava gidip-geliyor, biz tüketiciler gibi toplu ulaşım araçlarına binmiyorlar. Bu kararı alanlarda biraz vicdan varsa, hemen görevlerinden istifa etsinler. Bu zammın baş sorumlusu Zonguldak Belediyesi’dir. Zonguldak Belediyesi, zam yapmaktan başka ne iş yapar? Onu da biz söyleyelim, birlerine rant sağlar, kentin sokaklarını işgal ettirir. Kent yürünemez hale gelir. Birileri de Zonguldak halkıyla kafa yapar, ‘Kozlu-Zonguldak arası tren seferi yaparız’ der.Zonguldak halkıyla dalga geçmeyin, halkın sabrını zorlamayın. Zonguldak Valisine açık çağrımızdır, yetkinizi kullanın bu zammı iptal edin!Buradan her fırsata hükümetin yaptığı zamları eleştiren CHP İl Başkanlığı yönetimine de sesleniyoruz: Sizin yerel yönetiminizin onlardan farkı ne? Bu yerel yönetim anlayışını daha ne kadar taşıyacaksınız? Bu gidişe kim ‘dur’ diyecek? Zonguldak halkı böyle bir yerel yönetimi hak ediyor mu?Bu zamlar derhal geri alınmalı, 65 yaş üstü yurttaşlar ücretsiz taşınmalı,öğrenciler halk otobüslerinde ve dolmuşlarda 1 liraya taşınmalıdır.Tüketici Hakları Derneği olarak konunun takipçisi olacağız ve Sayın Valimize halkımızın taleplerini ileteceğiz.”