Türkiye’nin daha hızlı büyüme için ihtiyacı olan Ar-Ge ve inovasyonun tüm yönleriyle ele alınarak yerli ve milli projelerin konuşulacağı ve sergileneceği 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ’nde Türkiye’nin gelecek vizyonunu güçlendirecek panellerde önemli konular, konunun yetkilileri ve sektörün önemli isimleri birlikte masaya yatıracak. KOBİ’lerin dönüşümünden milli gelirimizi dünyadaki ilk on ülkenin seviyesine getirecek yerli yenilik vizyonuna, Türkiye’nin 2023 vizyonundaki atılımlardan dünyaya öncülük eden yerli ve milli teknolojilere kadar önemli konular konuşularak, çözüm yolları üzerinde durulacak.

 

2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılarak konuşma yapacaklar. Açılış konuşmalarının ardından, katılımcılarla birlikte sergi alanı ziyaret edilerek milli ve yerli projelerini dolaşacaklar.


Açılışın ardından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu “Bilgi Ekonomisine Geçiş” ile ilgili bir konuşma yapacak. Milli ve yerli Bayraktar İHA’yı tasarlayan ve üretimini yaparak önemli başarılar kazanılmasını sağlayan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ise, “Milli Teknoloji Hamlesi”ni anlatacak. Zirvenin ilk günü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün “İklim Değişikliği Ve Yeşil Teknolojiler” başlığıyla yapacağı önemli bir konuşma ile tamamlanacak.

 

İkinci günün açılışında, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof .Dr. Durmuş Günay, “Teknoloji Ve Yenileşme Felsefesi” üzerine ilham veren bir konuşma yapacak.

 

TÜRKİYE’NİN GELECEK VİZYONUNUN ANLATILDIĞI PANELLER

Zirvenin ilk günü yapılacak ilk panel “Savunma, Uzay ve Havacılık Alanında Milli Projeler” başlığı altında Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi oturum başkanlığında düzenlenecek. MKEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taşkın, KALE Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, ASELSAN Savunma Sistem Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval ve FNSS Pazarlama ve Programlar Direktörü Aybars Küçük panele katılarak milli projeleri konuşacaklar.

 

Türkiye’nin “Yerli Ve Milli Ulaşım Teknolojileri” hakkında bilgiler paylaşılacak panelin oturum başkanlığını İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı yapacak. Panele TCDD Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İsa Apaydın, Sanayi Genel Müdürü Prof.Dr. İbrahim Kılıçarslan, ALTINAY Grup Teknoloji Başkanı Dr. Can Bayar ve Derindere Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol katılacak.

 

İkinci günün ilk paneli Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Fatih Hasdemir’in oturum başkanlığında yapılacak “Yerel Kalkınma: Teknoparklar Ve Sanayi Kümelenmeleri” paneline Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Özyurt, Marmara Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek katılacak.

 

Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu ve yatırımların artmaya başladığı “Enerjinin Depolanması Ve Yeni Nesil Batarya Teknolojileri” paneli ise Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen’in oturum başkanlığında Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, GE İnovasyon Lideri Ussal Şahbaz, GER Partners Strateji ve Araştırma Direktörü Emin Emrah Danış’ın katılımıyla yapılacak.

 

Milli yerli projeler için hayati önemi olan “AR-GE ve İnovasyonun Finansmanı” paneli ise, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna’nın oturum başkanlığında TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Yard.Doç.Dr. M. Şahin Gök, Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, FIT Solutions Genel Müdürü Koray Bahar, AlbarakaTürk Genel Müdür Yardımcısı Temel Hazıroğlu katılımıyla gerçekleşecek.

 

Endüstri 4.0’a geçişte çok önemli olan “5G Teknolojilerinin Getirdiği Yerlilik ve Yenilik Fırsatları” paneli alanın en yetkilisi Bilgi Teknolojileri Kurulu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın oturum başkanlığında yapılacak. TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof.Dr. Hacı Ali Mantar, ULAK Haberleşme A.Ş.Genel Müdürü Dr. Metin Balcı, Ardıç Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Kahveci, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, NETAŞ İş Geliştirme Direktörü Mesut Şen katılarak bu önemli konu masaya yatırılacak.

 

HAVACILIKTA YERLİLEŞTİRME VE YENİLİĞİN ÖNDERLERİ KATILACAK

Yerlileştirme projesine başlayarak dünyada ses getiren Turkish Technic Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel’in oturum başkanlığı “Sivil Havacılıkta Başarılı Yerlileştirme Ve Yenilik Hikayeleri: Turkish Technic Yerlileşme Ve Yenilik Modeli” 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin son paneli olacak. Yerli yeniliğe öncülük eden şirketlerin temsilcileri TCI Genel Müdürü Çetin Tuğtağ, Kadife Teks’ten Mahir Torsun, Sesa Deri’den Sefa Savranoglu, THY Teknik’ten Sedat Karakaş, Medel Elektronik’ten Niyazi Sarımaden, CES Kompozit’ten Selçuk Şentürk’ün katılacak.

 

Mimar Mühendisler Grubu Başkanı Osman Balta’nın kapanış konuşmasıyla 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi tamamlanmış olacak.

 

2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ hakkında

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde; Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, DEİK ve TOKİ'nin katkılarıyla yapılan 2. MMG AR-GE İNOVASYON ZİRVESİ ve SERGİSİ’nin ana sponsorları Turkish Technic, TCDD, TOKİ ve Emlak Konut; Altın sponsorları ise İsbak, İstanbul Ticareet Odası, Turkcell, STM, Aselsan, İlbank; Gümüş sponsorları İstanbul Enerji, Ziraat Katılım, Tüpraş, Europower Enerji ve Albaraka Türk; bronz sponsorları ise Elder, TEI, TÜMOSAN, Uyumsoft, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TEMSAN, Havelsan, Altınay, İTÜ Arı Teknokent, 3S Kale Holding, EPİAŞ, Kale Aero, Siemens, Maryacht, Gazbir-Gazmer.