Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası  ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı  arasında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin düzenlenmesi ile ilgili protokol imzalandı.

 

 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ’nda imzalanan protokole imzayı ZTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı  adına da Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan attı. İmza töreninde konuşan ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir Zonguldak’da girişimcilik kültürünün gelişmesine önem verdiklerini vurgulayarak ” Oda olarak girişimcilik eğitimlerine çok önem veriyoruz, eğitimi başarı ile bitirip kendi işini kuran girişimci adaylarını görmek en büyük arzumuz, girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak bu eğitimleri Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile vermeyi planlıyoruz. Bu eğitimler ile girişimcileri iş planı konusunda bilgilendirmek ve işletme yönetimi bilgisiyle donatmak istiyoruz. Eğitimleri alan girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını arttırmak amacı ile eğitim sonrası danışmanlık desteklerimiz de sürecek" dedi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Recep Serkan Alkan ise yaptığı açıklamada " Kalkınma Ajansı olarak bölgenin önünü açacak işbirliklerine her zaman hazır olduklarını, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa düzenlenen bu eğitimlerin girişimci adaylarına bir fırsat olduğunu ve bundan sonra da bu tip işbirliklerinin artarak devam etmesini arzuladıklarını" söyledi.

 

KOSGEB kendi işini kuracak olan girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 50 bin TL’lik hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 100 bin TL’ye kadar iki yıl geri ödemesiz, sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor.