ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, imza töreninde yaptığı açıklamada, başta özel sektör madenciliği ve saha işletmecileri olmak üzere bazı ekonomik sıkıntılar yaşandığını ancak sorunların çözümü ile ilgili önemli mesafeler alındığını söyledi.

Hükümetten bu konuda destek beklediklerini ifade eden Demir, "Bu destekle Zonguldak'ın ekonomisinin hızla toparlanmaya geçeceğini umut ediyoruz. Toparlanma sürecinde mevcut işletmeci arkadaşlarımızın gayretleri etkili olacak." diye konuştu.

Bu süreçte finans kurumlarına, bankalara ciddi ihtiyaçlarının olacağını kaydeden Demir, şunları kaydetti:

"Onların bizim yanımızda olması çok önemli. Bu toparlanmayı hızlandırmamız ve daha fazla zaman kaybetmememiz için bankacıların Zonguldak’taki başta madencilik firmaları olmak üzere merkezdeki tüm işletmeleri biraz ayrıcalıklı destekliyor olması gerekiyor. Banka müdürlükleriyle bu konudaki görüşmelerimizi bir süredir yürütüyorduk. Garanti Bankasıyla imzaladığımız protokolle başlayacak süreçte devamı inşallah başka kurumlarla da gelecek. Bugün imzalanan protokol, odamız üyelerinin kullanacakları bütün finansal araçlarda bu çok ciddi ayrıcalık ve iskontolar sağlıyor."

Protokol, ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir ile Garanti Bankası Zonguldak Şube Müdürü Avni Sönmez ve Çarşı Şube Müdürü Demet Velioğlu arasında imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında, odaya kayıtlı üyelerin Garanti Bankası'nın kredi paketlerinden ve yenilikçi ürünlerinden uygun koşullarda faydalanabilecekleri bildirildi.