Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Liman Müdürlüğünde hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler bazı arkadaşlarının işten çıkarıldıklarını kendilerinin de düşük maaş ile çalıştırılmak istendiklerini iddia ederek fabrika önünde oturma eylemi yaptı.

 

Liman Müdürlüğünde hizmet veren taşeron firmanın değişmesinden ötürü bazı işçilerin işe yeniden alınmadığını kendilerine de düşük maaş teklif ettiklerini belirten işçiler slogan attı, oturma eylemi gerçekleştirdi.

 

Gazetecilere açıklamada bulunan işçi sözcüsü 35 yaşındaki Ali Kurt, “Biz yaklaşık 154 taşeron işçisiyiz. Liman Müdürlüğünde hizmet veren taşeron firmasında çalışmaktayız. Uzun zamandır personel olabilmek için direndik. Seçimlerde bizlere de söz verdiler. ‘Erdemir’de taşeron işçisi için komisyon kuracağız, taşeron işçisi kalmayacak’ dediler. Bizler de destek verdik. Söz verildi bizde onlara da söz verdik, destek verdik. Bu sözler yerine getirilmedi. Seçim sonrasında hemen alelacele limanı ihaleye çıkardılar. Zaten Ocak ayından bu yana alt yapı çalışmaları vardı. Bu limanı devir ediyorlar. Firma bizlerle geldi görüşme yapmadı sadece evraklarınızı hazırlayın bizler sizleri işe alacağız dediler ve aramızdan da diğer firmalardan arkadaşlarımız işe alınmadılar, biz arkadaşlarımızın işe alınmasını istiyoruz ve asgari ücretin üzerinde maaşı almak istiyoruz, bizim mücadelemiz budur. Gerekirse burada yatarız”

 

İşçiler, “Soma mı olsun, bizler de mi ölelim”, “Hepimiz birimiz”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları attı. İşçiler fabrika önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)