Ereğli Gençlik Platformu adında bir grup İş Bankası önünden Atatürk Anıtı önüne kadar Atatürk posteri ve Türk Bayrakları ile yürüdü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı. Anıt önünde bir kadın gruba tepki gösterdi, araya giren polis kadını ve yanındaki grubu Atatürk Anıtı dışarısına çıkardı. Grup anıt dışarısına çıkılırken, "Atatürk'ün çocuklarıyız" sloganları attı. Gazeteci ile isim verme meselesi yüzünden çıkan tartışma itiş kakışa dönüştü, polis yine araya girerek olayları büyümeden önledi.

 

"POLİS ASKERE SALDIRMAYAN HER VATANDAŞA SAYGI DUYUYORUZ"

Ereğli Gençlik Platformu anıt önünde yaptığı basın açıklamasında, Milli İradeyi zedelemeye çalışan şuursuzlar olduğunu vurguladı. Demokratik hakkını kullanarak yürüyüş eylem yapan kırıp dökmeyen polise, askere saldırmayan her vatandaşa saygı duyduklarını belirten grup sözcüsü Ahsen Yazıcı, "Her hükümetin yanlışları olduğu gibi geçmişten gelen disiplinsizliği ve düzensizliği tüm çabalarıyla düzeltmeye çalışan AK Parti hükümetinin de yanlışları olmuştur, olacaktır da. Fakat bu yanlışları düzeltmenin yolu bu ve bunun gibi yöntemler kullanmak değil birlik ve beraberlik içinde birbirimize kenetlenmektir. Bu yüzden konuşma yerine ülkeyi iç savaşa sürüklemeyi denemek kabul edilebilir bir tutum ve davranış değildir.

 

"LİDERLİK POZİSYONUNDAKİ ESKİ HÜKÜMLÜLER"

Ereğli'de eylemlerde liderlik poziyonundakilerin eski hükümlüler ve vatan haini damgası yemiş bireyler olduğunu görmekteyiz. Bu gibi kişilerin geçmişte olduğu gibi tek dertleri ülkeyi içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklemek olduğunu biliyoruz. Bu uyarımızın dikkate alınmaması halinde halkımızı kandırarak sokaklara taşıyan bu bireylere karşı tavrımız çok daha farklı olacaktır. Bu düşüncelerle demokratik haklarını kullanan tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarız" dedi.

Grup daha sonra anıt önünde sloganlar eşliğinde bir süre bekledi. Meşaleler yakan kalabalık daha sonra polis tarafından dağıtıldı.

 

İŞ BANKASI ÖNÜNDEN HAREKET BAŞLADI

Gezi Parkı direnişine destek veren diğer grup ise İş Bankası önünde, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları eşliğinde toplanmaya başlandı. Yaklaşık 30 dakika sonra kalabalık sayısı artınca yürüyüşe başlandı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Bu daha başlangıç", "Hükümet istifa", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları eşliğinde yürüyen kalabalığın önünde giden ve kalabalığı organize etmeye çalışan kişilerin zaman zaman atmaya çalıştıkları sloganlara grubun diğerleri uymadı ve bazı sloganların atılmasına tepki gösterdi.

 

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞININ ARDINDAN OLAYSIZ ŞEKİLDE DAĞILDI

Kalabalık grup sahil güzergahından Bozhane'ye kadar yürüdü. Araç sürücüleri kornaları ile yoldan geçen vatandaşlar alkışları ile kalabalığa destek verdi. Yalı Caddesinde bir grupda, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları attı. Bozhane içerisine gelen kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra 18 Haziran 2013 Salı günü akşam 21.00'de İş Bankası önünde toplanmak üzere dağıldı.