Kdz.Ereğli'de çeşitli sivil toplum kuruluşları AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'a giderek, Milletvekili Ercan Candan ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdikleri, 'Ereğli Devlet Hastanesi'nin eski binasının da bulunduğu arsanın Bülent Ecevit Üniversitesi'ne fakülte yapılmak üzere devir edilmesine yönelik dosyaya destek istedi.

 

Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, ilçenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak projenin mutlaka hayata geçirilmesini istedi, ilçe halkının bu müjdeyi merakla beklediğini söyledi.

 

TOPTAN: Zonguldak olarak eksiğimiz meselelerimize sahip çıkmayışımız. Herkes birbirinden bekler ama genel olarak kamuoyunda seçilmişlerden bunlar istenir. Böyle bir gayret, derdini anlatma, sesini çıkarma kültürü maalesef bizde çok yoktur, sadece eleştiri vardır. Siz şehre sahiplik noktasında çok önemli bir şey yapıyorsunuz.

 

TOPTAN: Hatırlarsanız benim zaman zaman Ereğli'deki konuşmalarımda Ereğli'de bir üniversite kurulması için alt yapısını yapması lazım dedik, olmadı ama olacaktır. Bunun alt yapısını biz yaparsak şehir olarak bunu sahiplenme duygusunu herkese anlatırsak bu engelleri aşarız, hastane yeri de çok önemli bir fırsattı. Ercan Candan arkadaşımız çok yoğun bir çaba harcıyor bu konuda.

 

TOPTAN: Türkiye'de işleri günü gününe takip etmek gerekir. Ben Ercan Bey'e teşekkür etmek isterim bu konuda olağanüstü çalıştı, öyle bir noktaya geldi ki ben bunu yaparsam milletvekili olmayı da istemiyorum dedi o konuda çok heyecanlı. Çözeceğiz hep birlikte çözeceğiz.

 

TOPTAN: Yeni dönemde aday olmayacağım, aday olmayacağım dediğimde de bölgenin sorunlarına kayıtsız kalmayacağım anlamına gelmeyecek. Ereğli-Devrek arasındaki yol da bir şanssızlığımız oldu, 3-4 müteahhit değişti. Ereğli-Zonguldak karayolundaki eksikliklerin giderilmesi için bu sene çalışmalar başlayacak, inşallah kısa sürede burası da çözüme kavuşturacağız. Benim pozisyonum ne olursa olsun bunların takipçisiyiz, kapımız her zaman herkese açıktır.

 

Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Akar, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Marangozlar, İnşaat, Mobilya Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Metin Yüksel, Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şakir Başol, Kdz.Ereğli Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin, Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kelafet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Kemal Özer, Murahhas Aza Nihat Öztürk, Denetim Kurulu üyesi Yücel Oktay, Denetim Kurulu Üyesi Kamil İşgören'in aralarında bulunduğu Ereğli heyeti Ankara'da çeşitli temaslarda bulundu. İlk ziyaret ve destek talebi de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlarından AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'a gerçekleşti.

 

DESTEK İSTEDİLER

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinin eski yerinin bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi'ne fakülte yapılmak üzere devir edilmesine ilişkin AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan talepte bulunduğu dosyalar verdiğini hatırlatan Kdz.Ereğli Esnaf Kefalet Kooperati Başkanı Hikmet Tezel, Türkiye Büyük Millet Meclisi önceki Başkanlarından ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'dan destek istedi.

 

"HALKIMIZ BUNU İSTİYOR"

İlçenin ekonomik ve sosyal gelişimine ciddi katkı sağlayacak yeni fakültelerin ilçeye mutlaka kazandırılması gerektiğini hatırlatan Tezel şunları söyledi: "Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesinin eski bulunduğu alandaki arsalarının fakülte yapılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi'ne devri konusunda Milletvekilimiz Ercan Candan ve Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, Başbakana bir dosya sundu. İlçemizin ekonomik ve sosyal gelişmesine bu süreç bizler için oldukça önemli bir konu. Halkımız da bunu çok istiyor. Bölgemizin gelişmesine katkınızı biliyoruz bu konuda sizlerin de desteğini ve katkılarını bekliyoruz"

 

TOPTAN NET KONUŞTU

Süreci yakından takip ettiğini AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'ın da bu konuda ciddi bir çaba içerisinde olduğunu belirten Toptan, birlik ve beraberlik içerisinde bu talebi olumlu noktalara taşımak istediklerini kaydetti. Candan'a çabalarından ötürü teşekkür eden Toptan, Zonguldak'ın en büyük sorununun ise meselelerine yeterince sahip çıkamayışına bağladı. Toptan konuşmasında şunları belirtti:

 

"DERDİNİ ANLATMA KÜLTÜRÜ YETERİNCE YOK"

Zonguldak olarak eksiğimiz meselelerimize sahip çıkmayışımızdır. Herkes birbirinden bekler ama genel olarak kamuoyunda seçilmişlerden bunlar istenir. Böyle bir gayret, derdini anlatma, sesini çıkarma kültürü maalesef bizde çok yoktur, sadece eleştiri vardır. Siz şehre sahiplik noktasında çok önemli bir şey yapıyorsunuz.

 

"BAŞBAKANA ANLATTIM"

Geçen gün Zonguldak'ta bir televizyon programında da anlattım. Zonguldak'ta, Karaelmas Üniversitesi'nin adı değiştirileceği zaman Başbakana gittim, 'bunun yanlış olacağını' söyledim. Rahşan Ecevit de beni aradı, 'mevcut üniversitenin isminin değiştirilmesini istemiyoruz' dedi. Başbakana söyledim dedim ki, 'bu kalsın ama Zonguldak'a yeni bir üniversite kuralım, Ereğli alt yapısı gereği üniversiteyi kaldırabilecektir Bülent Ecevit Üniversitesi olabilir Rahşan Ecevit de bunu istiyor' dedim, olmadı.

 

"EREĞLİ ALT YAPISINI YAPMALI DEDİM"

Hatırlarsanız benim zaman zaman Ereğli'deki konuşmalarımda Ereğli'de bir üniversite kurulması için alt yapısını yapması lazım dedik, olmadı ama olacaktır. Bunun alt yapısını biz yaparsak şehir olarak bunu sahiplenme duygusunu herkese anlatırsak bu engelleri aşarız, hastane yeri de çok önemli bir fırsattı. Ercan Candan arkadaşımız çok yoğun bir çaba harcıyor bu konuda.

 

"BENİM YANIMDA CANDAN 3 DEFA DOSYA VERDİ"

Benim yanımda 3 defa sayın Başbakana dosya verdi, bir kaç kez de Maliye Bakanı ile görüştü, Sağlık Bakanı ile görüştü. Aslında Sağlık Bakanlığı açısından bir sorun yok, TOKİ ile de görüştü. Sanıyorum bir Maliye engeli var, onu da inşallah aşacağız. Çünkü oraya hazır binalar da vardı, binaların yanına yeni yapılacak yerler de var. Üniversite ile de bunu konuştuk. Rektör bey burayı alıp yeni bir fakülteyi faaliyete geçirmeye hazır. Böylelikle Ereğli'deki fakülte sayısını hızlı bir şekilde arttırırsak üniversitenin önün açmış oluruz. Biz bu gayret için uğraşıyoruz, şehir bu gayreti çerisinde inşallah bunu başaracağız.

 

"SEÇİMLERDEN ÖNCE ÇOK İYİ OLUR"

Seçimlerden önce bu olursa çok iyi olur. Yok olmadı seçimlerden sonra bu mücadele bitmez yeter ki siz işin peşini bırakmayın. Yeni bir hastane yapıldı oralarda yeni bir yer var mı diye arkadaşlarımız bakıyor, TOKİ'ye bir yer vermemiz lazım. Belediye Başkanımız 3-4 tane yer verebileceklerini söyledi. İnşallah bu engeli aşacağız diye düşünüyorum, çok da güzel olur çok da yakışır. Siz bu hassasiyetinizi kaybetmeyin. Gittik anlattık gerisini vekiller halletsin demeyin.

 

"ERCAN CANDAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Türkiye'de işleri günü gününe takip etmek gerekir. Ben Ercan Bey'e teşekkür etmek isterim bu konuda olağanüstü çalıştı, öyle bir noktaya geldi ki ben bunu yaparsam milletvekili olmayı da istemiyorum dedi o konuda çok heyecanlı. Çözeceğiz hep birlikte çözeceğiz. Çözersek de Ereğli'nin üniversite alt yapısını yapmış olacağız"

 

TOPTAN: ADAY OLMAYACAĞIM

Yeni dönemde aday olmayacağını ancak Zonguldak ve bölgeye hizmet edebilmek için üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye de hazır olduğunu söyleyen Toptan, yapılan ve yapılması hedeflenen yatırımlara ilişkin de şu bilgileri verdi: "Aday olmayacağım, aday olmayacağım dediğimde de bölgenin sorunlarına kayıtsız kalmayacağım anlamına gelmeyecek. Gücümüzün yettiği nefesimizin yettiği kadarı ile bu işlerin takipçisi olacağız.

 

"İNSANLAR BİZE GÜVENDİ, DESTEK VERDİ"

Hepimiz seçilerek geldik insanlar bize güvendi, insanlar bize görev verdi, sorumluluk aldık, gereğini yerine getirmek zorundayız. Bu doğrultuda devam etmeliyiz. Büyük projelerin takipçisi olacağız. Bölge için önemli mesafeler aldık ama eksikliklerimiz var. Filyos projesi bugün yarın inşallah temel atma dönemine geldik, yollarımız konusunda ciddi bir artış yaşandı.

 

EREĞLİ-DEVREK, EREĞLİ-ZONGULDAK KARAYOLU

Ereğli-Devrek arasındaki yol da bir şanssızlığımız oldu, 3-4 müteahhit değişti. Ereğli-Zonguldak karayolundaki eksikliklerin giderilmesi için bu sene çalışmalar başlayacak, inşallah kısa sürede burası da çözüme kavuşturacağız. Biz takip edeceğiz. Benim pozisyonum ne olursa olsun bunların takipçisiyiz, kapımız her zaman herkese açıktır"

 

ANKARA'YA TEMASLAR SÜRECEK

Tezel ve beraberindeki heyet ilçenin son gelişmelerine ilişkin de Toptan ile fikir alışverişinde bulundu. Yaklaşık 30 dakika süren ziyarette Toptan konukları ile yakından ilgilendi. Tezel ayrıca ilçenin çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile önümüzdeki günlerde Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme yapmak istediklerini de belirtti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)