Katliam ! Evet evet aynen bu başlıktır bu olayın fotoğrafını görünce içimdeki isyan ! Katliam yaptılar Kdz. Ereğli'nin Ören Mahallesi'nde. Bu mahalle mezarlığındaki 100 e yakın meşe ellleri kırılasıcalar tarafından kesildi.

11 Mayıs sabahının çok erken saatlerinde gönderilen fotoğrafları görünce inanmak güç geldi. Doğayı koruma adına yapılan onca etkinliklere rağmen, Ereğli gibi çağdaş kentin bir mahallesinde yaşanan olaya inanmak kolay değil ki. Nasıl olur ?

Fotoğrafları gönderenlerin "Böyle mi bahar geldi Ereğli'ye?" sorusunu da yönelttikleri olayın elbetteki direkt muhatabı belediye. Belediye Mezarlıklar Müdürlüğüne sordum hemen konuyu. "Hayır! biz kesmedik" oldu yanıtları. Araştırdık ki, Orman İşletme Şefliğinden de resmi izin alınmış ve muhtarlık tarafından mezarlıkta yer açmak için bu katliam gerçekleştirilmiş. Peki o kesilen meşe ne mi olacakmış? Odun! Evet evet okulda yakacaklarmış canım meşe ağaçlarını.

Güzel bir cumartesi gününe böyle bir olayın fotoğrafını görüp de başlamak doğaya duyarlı her kimde nasıl bir duygu yaratır ise o ruhsal durumumla bilgisayarın başına geçip yazdım bunları.

Az mı yazdım?

Sonuçta izin alımış. Muhtar kurtaracak, orman kurtaracak ve  100 e yakın meşe odun olup gidecek işte.

Haber: Eyüp Bektaş