Kdz.Ereğli Kent Konseyi'nin çoğunluk aranmaksızın yapılan genel kurulu tartışmaların gölgesinde tamamlandı.



Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen genel kurula katılım yüksek oldu.

Divan Başkanlığını eski Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Azman'ın yaptığı genel kurulda oylamanın, "açık", "kapalı" yapılmasına yönelik başlayan tartışmalar genel kurul salonunda sinirlerin gerilmesine neden oldu.



Divan Başkanı Azman'ın, "3 liste var kapalı oylama yapacağız, sandık kurulsun" açıklamalarının ardından genel kurula sandık kurulması için ara verildi.

Yaklaşık 15 dakika süren aranın ardından Divan Başkanı Azman, seçimlerin "açık, "kapalı" oyla yapılması için genel kurula soracağını açıklamasının ardından tartışmalar yaşandı. Divan Başkanlığı önüne gelen çok sayıda kişi Azman'ın bu kararına tepki gösterdi, Kdz.Ereğli'de kavga ortamını sürdürmekle suçladı.

Azman, genel kurulun oy çokluğu ile açık yapılması yönünde karar aldığını duyurmasının ardından adaylardan Metin Yüksel, uygulamanın demokratik olmadığını gerekçe göstererek çekildiğini duyurdu.




Diğer adayın da çekilmesi ile tek liste ile gidilen genel kurulun son bölümlerinde tartışmalar devam etti.

Yönetime kimin girdiği, kimlerin aday olduğu, seçimlerin ardından Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu'na kimlerin seçildiği ise ne duyuruldu, ne de soruldu.



Oylamaya geçildiğinde ise salonun büyük bölümününün boşaldığı görüldü.

Konsey Başkanlığına Adem Öztürk, Yürütme Kurulu'na ise Ahmet Özer, Yücel Oktay, Mehmet Çivici, Mehmet Ali Demirdüven, Koray Büyükyıldırım, Adem Acar, Ezgi Taylan Koparan, Şener Mısırlı, Celal Yıldız, Yusuf Karaoğlu seçildi.



Seçilen yürütme kurulu üyelerinden bazılarının genel kurul toplantısına katılmadığı görüldü.

HABERİN VİDEOSU BİRAZDAN...

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)