AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçede yapılması düşünülen iki 'Butik Hastane' için incelemelerde bulundu. Çakır, "Vatandaşın ayağına hizmeti götürmek istiyoruz. Buralar 12 saat açık kalacak, çalışma saatleri sabah sekiz buçuktan, akşam sekiz buçuğa kadar açık olacak" dedi.

 

 

 

AK Parti İlçe Başkanı Çakır, beraberinde partililer ve bölgedeki mahallelerin muhtarları ile birlikte, Kemer yolu üzerindeki Fen Lisesi ile Gençlik Merkezi inşaatı arasında kalan bölgede incelemelerde bulundu. 

Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Butik hastane için incelemelerin yapıldığı alanların uygun bulunması halinde ilgili bakanlıklarda Milletvekillerinin desteğiyle girişimlerde bulunacaklarını, arsanın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden alınarak Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne devrini sağlamak istediklerini söyledi.

 

AYNI ZAMANDA YÜRÜME MESAFESİNDE

Çakır gazetecilere yaptığı açıklamasında şöyle konuştu: “Buraya bir butik hastane yapmak istiyoruz.  Butik Hastane kamuoyunda bu çok konuşuldu. Bazıları da yanlış anladı. Eski Devlet Hastanesi bölgesi denince eski devlet hastanesinin olduğu yere yapılacak zannedildi. Ama bizim düşündüğümüz yer burası.Çarşıdan tek vesaitle gelinebilecek bir yer. Aynı zamanda yürüme mesafesinde. Bu bölgenin böyle bir ihtiyacı vardı. İki tane butik hastanenin birini bu bölgeye, bir tanesini de Gülüç bölgesine düşünüyoruz. Zaten üçüncü olarak Kepez bölgesinde devlet hastanemiz var.

 

12 SAAT AÇIK KALACAK

Böylece kısa işlerini görebilecekleri, vatandaşın ayağına hizmeti götürmek istiyoruz. Buralar 12 saat açık kalacak, çalışma saatleri sabah sekiz buçuktan, akşam sekiz buçuğa kadar açık olacak. Erdemir veya çeşitli işyerlerinden çıktıktan sonra da insanlar hizmet alabilecek. Muhtarlarımız da burada. Onların da talepleri vardı bizden. Bunları yerine getirmek için buradayız. Bundan sonraki süreci Ankara’da takip edeceğiz.  Son istişarelerimizi yaptıktan sonra ayrıntılı bilgiyi sizlere aktarmış olacağız.”

 

“BİR AN ÖNCE YAPMANIN DERDİNDEYİZ”

Çakır, gazetecilerin soruları üzerine Gülüç'deki Gülüç Belediyespor'un bir dönem kullandığı halı sahanın yıkıldığı yeri inceleyeceklerini anlatarak, "Sayın milletvekilimiz hafta sonu geldiği zaman bir iki alternatif yere bakacağız, hep birlikte değerlendirip bir neticeye varacağız. Ben burayı da sayın vekilimizle paylaşacağız. Şu anda bir ön değerlendirme yapalım istedik. Ereğli’ye bu hizmetleri bir an önce nasıl yapılabilirin telaşı içindeyiz” dedi.

 

EN GEÇ 2017 BAŞINDA HİZMETE AÇILACAK

Hastanenin ne zaman tamamlanabileceğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Çakır “Eğer bir iki hafta içinde hızlı hareket edebilirsek, Resmi Gazete’de yayınlanmadan önce, yetiştirebilirsek bu senenin bütçesine, olmadı 2017 bütçesine aldıracağız. Bu inşaatlar çok sürmeyecektir. Çünkü tek kat bin metrekare inşaatlar. Zannederim 2017’nin ikinci altı ayında hizmete açmış oluruz. Biz ne kadar önce olursanın gayreti içindeyiz. Bu senenin bütçesine alabilirsek, bu senenin sonuna, en geç gelecek senenin başında hizmete açmış oluruz” dedi.

Çakır ve beraberindekiler daha sonra Gülüç’te tersaneler bölgesine bitişik, eski halı sahanın bulunduğu bölgedeki arsayı inceledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)