“Gönüllü İtfaiyecilik” kurslarının amacının bölgede olacak afetlerde can ve mal kaybını en az seviyede tutmanın yanı sıra herhangi bir olumsuzluk anında ilk müdahaleyi öğretmek olduğunu belirten Ateş, 7 grupta 255 gönüllü itfaiyecinin eğitimden geçtiğini belirtti.

Ev hanımından doktora pek çok kişinin Ereğli Belediyesi tarafından açılan kursa ilgi gösterdiğini ifade Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Gönüllü itfaiyecilik kursuna katılanlara yangın, doğal afetler, trafik kazaları, kimyasallar, ilkyardım ve ip bağlama tekniklerinin yanı sıra arama kurtarma konularında teorik bilgiler veriliyor. 45 Saat teorik 45 saat uygulamalı gerçekleştirilen eğitimleri büyük ilgi görüyor”

Gönüllü İtfaiyecilerin önceki gün de Müftü ve Kırmacı Mahallelerinde belirlenen eğitim yerlerinden yüksekten iplerle iniş eğitimi yaptığını kaydeden Ateş, Nisan ayı içerisinde 8. Grup Gönüllü İtfaiyecilik kursunun başlatılacağını, başvuruda bulunmak isteyenlerin Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne müracaat edebileceklerini ifade etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)