Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "Terör örgütüne kırsalda büyük darbe vuruldu. 4 Binden fazla terörist imha edildi. Belli ilçelerde sokağa çıkma yasağı var orada bunlar eylem yapmakta. Bu da bizim o bölgede bulunan vatandaşlarımız öncelikle olarak kürt vatandaşlarımız esnafımız zarar görmekte, evleri yağmalanmakta, kendileri iş yapamamaktadır. Devletimiz terörist ile masum vatandaşı ayırt edecek şekilde şefkatli bir şekilde de yaklaşıyor" dedi.

 

OPERASYONLARI DEĞERLENDİRDİ

Uran, derneğin Ereğli şube binasında düzenlediği basın toplantısında,  gerçek yüzünü yıllardır anlatmaya çalıştıklarını terör örgütünün dışarının maşası olduğunu söyledi. Terör örgütünün kürt vatandaşların hakkını savunmaktan ziyade zarar verdiğini belirten Uran son dönemde terör örgütüne yönelik yapılan operasyonları da şu sözlerle değerlendirdi:

"Son zamanlarda terör örgütüne kırsalda büyük darbe vuruldu. 4 Binden fazla terörist imha edildi. Belli ilçelerde sokağa çıkma yasağı var orada bunlar eylem yapmakta. Bu da bizim o bölgede bulunan vatandaşlarımız öncelikle olarak kürt vatandaşlarımız esnafımız zarar görmekte, evleri yağmalanmakta, kendileri iş yapamamakta. Devletimiz terörist ile masum vatandaşı ayırt edecek şekilde şefkatli bir şekilde de yaklaşıyor. Biz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, istemesek de maalesef şehitlerimiz olmakta, gelen her şehitte biz aynı acıyı tekrar tekrar yaşamaktayız. Terörle mücadelenin doğası gereği maalesef bu oluyor. Bizim güvenlik güçlerimiz özellikle oradaki vatandaşlarla teröristleri ayırt edip masum vatandaşlara en ufak bir zarar gelmemesi için özverili çalışmaktadır, Allah onlara güç versin biz onların dualarımızla her zaman yanındayız,  destekçisiyiz"

 

"NERESİNDEN ÖPERSEN ÖP"

Terör örgütünün yaptığı eylemlere bazı siyasilerin, "ellerinden öperim" gibi sözler sarf ettiğini vurgulayan Uran sözlerine şu şekilde devam etti: "Maalesef bu terör örgütünün yaptığı bu eylemlere bazı siyasiler ellerinden öperim gibi saçma sapan terörü övücü, terör örgütünü övücü onları masum gösterme çabasındalar. Biz bunları şiddetle kınıyoruz. Neresini öperseniz öpün o şu gerçeği asla değiştirmeyecektir, onlar bebek katilleri onlar terörist onlar başta bizim kürt vatandaşlarımıza masum kürt vatandaşlarımıza zarar veren terör örgütünün elemanları. İstediğiniz yerden öpebilirsiniz bizim için bir sakıncası yok ama bizlerin sizlerin gerçek yüzünüzü görmemiz açısından bizler için önemli. Eğer siz bir terör örgütünün faaliyetlerini övüyorsanız, o zaman bizim savcılarımız da üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz bu konuyu takip edeceğiz" dedi.

 

"ŞEHİTLİK VE GAZİLİK EL ÜSTÜNDE TUTULMALI"

Ülkede herkesi bir arada tutan etkenin vatanın bölünmez bütünlüğü olduğunu anlatan Uran, şehitlik ve gaziliğin el üstünde tutulmasını istedi. Terörün bitirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Genel Başkan Uran ayrıca Türkiye'de ilk kez bir şubenin kendi üyelerine İlçe Kaymakamlığı ile  yapılan protokol gereği 53 adet Milli Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı yönetmeliğine uygun kıyafet diktirerek teslim ettiğini söyledi.

 

"ŞEHİTLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YOKSUL AİLE"

Bir gazetecinin, "Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in baba evinin inşası ile ilgili Başbakanlığın girişim başlatmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" yönündeki sorusuna ise Uran şu sözlerle yanıt verdi: "Biliyorsunuz şehitlerimizin büyük çoğunluğu yoksul aile. Devletin şefkatli elini uzatması gerekiyor ve uzattı. Bu konuda biz yapılan faaliyetleri destekliyoruz. Bizim şubelerimiz de ihtiyaç sahibi olan şehit ailelerimizin tespitinde onların sorunların çözümünde biliyorsunuz Aile Bakanlığı bu konuda görevlendirildi. Bakanlık bünyesinde Şehit Gazi Daire Başkanlığı var biz bunun aktif çalışmasını istiyoruz. Özellikle daire başkanlığına yeni bir ismin gelmesini bizleri şefkatle kucaklayacak biri olmasını canı gönülden istiyoruz. Sahip çıkılmalı, bu laf olsun diye değil canı gönülden yapılmalı"

 

ÜYELERE KIYAFET

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen de Türkiye'de ilk kez dernek üyelerine ilçe kaymakamlığı ile yapılan protokol gereği kıyafet dikilerek teslim edildiğini belirtti.

Kıyafette yer alan kırmızı kravatın bayrağın rengini, siyah ceketin acı ve kederi, gri pantolonun yüreklerdeki ateşin küllenmediğini, siyah kepin devlet, vatan ve bayrağın her türlü iyi ve kötüsünün baş tacı olduğunu, siyah ayakkabının da her türlü kötülüğe ve vatan ihanetine ayaklar altında ezileceğini ifade ettiğini anlatan Demirdüyen, 13 Şehit babası, 3 şehit çocuğu, 28 gazimiz, 2 şehit kardeşi, 4 şehit annesi ve 3 tane de şehit eşine olmak üzere toplam 53 adet yaptırıldığını ifade ederek, "Ereğli ve Alaplı Kaymakamlarımıza, Kız Meslek Lisesi yöneticilerine emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

(Haber:
 Mustafa Kemal Bektaş)