Hakkari Dağlıca bölgesi ve civarında 17 Ekim tarihinde yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalarda 3 asker şehit düşmüş, biri ağır 6 asker yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerin de şehit olmasıyla, operasyonda şehit olan asker sayısı 4'e yükselmişti.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ait özel araç ile Karadeniz Ereğli'ye bağlı Ketenciler köyündeki baba evine getirilen Sezer'i ailesi, yakınları ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Piyade Albay Bülent Oral ile görevli rütbeliler karşıladı.

Çatışmada yaralandığını ailesinden gizleyen Sezer'i, baba ocağında yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Baba Ahmet Sezer uzun süre göz yaşı döktüğü oğluna sarılarak, "Şükür Allah'ıma, Allah'ım herkesi kavuştursun" dedi.

Anne Şerife Sezer ise oğlunun gündüz saatlerinde kendisini telefonla arayarak, "Oğlum beni aradı, 'Anne ben izine geliyorum bana bir sürü yemek yap' dedi. Ne olduğunu bile bilmiyoruz" sözleri ile konuştu.

Sezer ise gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"Şehit olan silah arkadaşlarım, komutanlarım, arkadaşlarıma ruhları şad olsun. Şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı, sabırlar diliyorum. Yaralı silah arkadaşlarım var onların biran önce iyileşip görevlerine dönmesini istiyorum. Bıraktığımız yarım kalan birliğimizi tekrardan kurup görevimize devam etmek istiyoruz. Ailelerine sabır, selamet diliyorum. Orada olmak herkesin her baba yiğidin harcı değil. Biz Türk askeriyiz, görevimiz bu. Bu yola baş koyduk, herşey vatan için. Biz oradayız geride bıraktığımız abilerimiz, ablalarımız, yakınlarımız var, biz onlar için oradayız. Vatan sağ olsun, bu konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığımız yaptı, daha da birşey söylemek istemiyorum"

Çatışmada Sezer, atılan el bombasından seken şarapnel parçasının sol ayağına isabet etmesi üzerine yaralanmıştı.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)