AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, eski Ereğli Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, sürecin hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu iftar programının ardından yaptığı açıklamasında, Bülent Ecevit Üniversitesine 40 dönümlük alanın devir edilmesi yolunda gerekli yazının geldiğini müjdeledi.

 

“BEKLEDİĞİMİZİ ALDIK”

Çaturoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Seçimlerden önce Ereğli’deki sivil toplum kuruluşlarının koordinatörlüğünde olan bizim de gerek vekil adaylarımız ile gerek belediye başkanlarımız ile birlikte Başbakanımız Bartın’a geldiği tarihte oluşturduğumuz dosyayı verdik. Bu dosyayı takip ettik inşallah beklediğimizi aldık.

 

ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİNLERE ÇIKACAK

Sağlık Bakanlığının muvafakkatı Maliye Bakanlığının olurları ile geçen Cuma günü Ereğli eski Devlet Hastanesinin yaklaşık 40 dönüm yeri ve 6 adet bina fakülte yapılmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesine devri uygun görülmüştür. Kamuoyunun heyecan ile beklediği bir haberdi bu bunu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Rektörümüz en kısa sürede devir almak suretiyle Ereğli’ye söz verdiği 3 bin 500 öğrenci sayısını inşallah 10 binlere çıkartacağız, Ereğli’ye, Zonguldak’a, ülkemize ve eğitime hayırlı olsun”

 

UYSAL’DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve bu işin başlangıcını yapan AK Parti Zonguldak önceki Milletvekili Sağlık Bakanlığı ve Milli Emlak’tan bu işin değerini sağladıkları için AK Parti Zonguldak önceki Milletvekili Ercan Candan’a teşekkür etti.

 

“BİZİ KİMSE TUTAMAZ”

Bu konuda başlatılan girişimleri yalnız bırakmayan sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere emeği geçen herkesi de unutmayan Uysal, “Eski yerinin üniversite olması ile ne kazandık? 1- İnsanda olması gereken özgüvenimizi kazandık, moral motivasyonumuzu kazandık, geleceğe ait hayallar kurmaya başladık, geleceğe daha güvenli bakmaya başladık. Bundan sonrasını Ereğli Belediyesi’ne kalsın. Milletvekillerimiz ile uyum ahenk içerisinde çalışacağız. Halka hizmet yolunda ne gerekiyorsa artık önümüzde ne ilçe ne hiçbir şey duramaz ben buradan da bunun müjdesini veriyorum. Artık bizi kimse tutamaz, teşekkürler, emeği geçen herkese teşekkürler”  dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)