Zonguldak'ta açığa alınan aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 54 polisin beylik tabancaları ile diğer silahlarına el konuldu

 

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında  Zonguldak'ta açığa alınan, aralarında 3. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 54 polisin beylik tabancaları ile diğer silahlarına el konuldu. 

AA muhabirinin İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yürütülen soruşturma doğrultusunda açığa alınan emniyet personelinin yalnızca beylik silahlarına el konulmasının yeterli olmayacağı değerlendirilerek bulunduracakları diğer ruhsatlı silahlarla yeni bir risk oluşturmaları hususu göz önünde bulunduruldu.

Bu ruhsatlı silahların kullanılmasıyla doğabilecek ve ülke güvenliğine zarar verebilecek sonuçları dikkate alan emniyet, personelin her türlü silahtan arındırılması için valilik makamına başvurdu. İlgili kanun maddesince görevden alınan personele ait her türlü tabanca ile yivli/yivsiz av tüfek ruhsatları, haklarında gerçekleştirilen görevden uzaklaştırma tedbirlerinin devamı süresince geçici olarak iptal edildi, silahlar muhimmatıyla birlikte muhafaza altına alındı.

Bu personelin diğer kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda görev yapan şahıslarla zaman zaman bir araya gelerek örgütsel toplantılar yaptığı da iddia edildi. 

Söz konusu emniyet personelinin 17/25 Aralık sürecinden önce FETÖ/PDY içerisinde emniyette önem arz eden birimlerde görev yaptıkları, daha sonra bu görevlerden uzaklaştırıldıkları öğrenilmişti. Personelin darbe girişiminde bulunanlarla işbirliği halinde olabileceği muhtemel görüldüğünden dün görevden uzaklaştırılmasına karar verilmişti.

 

(Anadolu Ajansı)