Soğuksu SergiOdası Atölye'de açılan sergide, Almanya'da gerçekleşen bir kültür programına katılan İbrahim Akyürek'in görsel izlenimleri yer alıyor. 

 

Bilindiği gibi Türkiye'den on sanatçının yer aldığı "Anadolu'dan Hikayeler" Sergisi Almanya'nın Rheinfelden kentinde açılmış, sergiye eserleri seçilen ressam Necdet Kutoğlu da etkinliğe Zonguldak'tan davetli olarak katılmıştı.

Ayrıca; fotoğrafçı, SergiOdası yöneticisi İbrahim Akyürek de Ingo Nitzsche'in davetlisi olarak etkinliği izlemek için Almanya'ya gitmişti. 

Sergiyi projelendiren ve katılan sanatçıları seçen sanat tarihçisi Ingo Nitzsche ülkemizde Türk-Alman kültür diyaloğu çerçevesinde yaptığı çalışmalarıyla tanınıyor. Ingo Nitzsche, Anadolu kültürünün genç sanatçıların çalışmalarında yansıyan yorumlarına özel değer veriyor.

Sanat ve Tarih Evi Haus Salmegg bünyesinde açılan sergide şu sanatçıların eserleri yer aldı: Hatice Abalı, Duygu Akyol, Ramazan Can, Ayça Ceylan, Necdet Kutoğlu, Neziha Mühürcü, Ayşe Öcal, Ümmühan Türk, Şükran Üneş, Ali Gün Yıldırım.

Etkinlik nedeniyle Almanya'da bulunan sanatçılar dört gün boyunca Basel Güzel Sanatlar Müzesi (İsviçre) dahil müze, sergi galerisi ve sanat atölyesi gezdiler.

55 fotoğraflık sergi 22 Mayıs 2017 tarihine kadar saat 12.00-18.00 arası açık olacak.