İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.  Kışla Sanayi Sitesindeki İtfaiye İstasyonunda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İtfaiye yemininin görevli personel tarafından okunmasının ardından Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, ilçeye bağlı 3 belde de olmak üzere 200 bin kişilik bir nüfusa hizmet verdiklerini söyledi.

 

3 HİZMET NOKTASI

İtfaiye teşkilatının 301. Yıl dönümünü kutladıklarını belirten Ateş, “İtfaiyeciler sadece yangın söndürmez. Çöken bir binada, herhangi bir krizde, su altı ve su üstünde, arazide, trafik kazalarında ve doğal afetlerde ve her türlü kurtarma eyleminde teknik olarak kurtarma işlemi gerçekleştirir. Bizler de Ereğli’de 3 belde ve köylerle birlikte yaklaşık 200 bin nüfusa hizmet etmekteyiz. Daha iyi hizmet için hizmet noktalarımızı 3’e çıkarttık. 65 personelimiz ve 12 aracımızla 7 gün 24 saat 365 gün göreve hazırız.

 

“76 OLAYA MÜDAHALE ETTİK”

5 kişiden oluşan su altı ve su üstü kurtarma hizmeti veren profesyonel dalgıçlarımız ve 3 adet botumuz mevcut. Ayrıca plaj bölgelerinde 5 tane cankurtaranımız var. Bu sene plaj bölgesinde 76 olaya müdahale ettik. Her hangi bir can kaybı yaşanmadı. Bunun dışında bir çok kurtarma olayında da görev yaptık. En son Köseağzı mevkiinde 17 saat mahsur kalan 4 kişiyi personelimiz kendilerini riske atarak kurtarmıştı” dedi.

 

UYSAL, İTFAİYECİLİĞE UZAK DEĞİL

Babasının da itfaiyeci olduğunu Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr. Hüseyin Uysal da belediye bünyesindeki itfaiye müdürlüğünün çalışmalarından gurur duyduklarını, sadece yangın söndürmede değil arama, kurtarma ve doğal afetlerde de bölge halkına hizmet verdiklerini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“AŞIRI ÖNEM VERDİK”

“İtfaiyeciliğin anlam ve yaptığı işlemler giderek artıyor ve değişiyor. Eskiden sadece bir yangın söndürme olarak yapılan iş bugün arama kurtarmadan tutun doğal felaketlerin tamamında yer alıp çalışmakta arkadaşlarımız. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz övünüp gurur duyacağımız çalışmalar sergilemekteler. Bizim itfaiyemiz başarılı. Bizler göreve geldikten sonra itfaiyemize aşırı bir önem verdik. Belediyemiz artık hem öğrenen hem öğrenen bir personel ile istihdam ediyor.

 

SUSUZ KALAN KÖY VE MAHALLELERE ARAZÖZ İLE TAKVİYE

Bizler her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. 28 ve 32 metrelik hidrolik itfaiye araçlarını belediyemiz bünyesinde kattık. Yer altı ve yerüstü kurtarma ekipleri oluşturuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyemize 8 tonluk arazöz hibesi yapıldı. Bu arazöz ile köylerimize su taşıyoruz, yazın susuz kalan mahallelerimiz, köylerimiz oluyor, arkasında güzel çeşmeleri var. Bizler gelişeceğiz”

 

ÖĞRENCİLER KATILDI

İtfaiye Müdürü Ateş, Başkan Uysal’a, isminin yazılı olduğu itfaiyeci bareti hediye ederken, 301. Yıldönümü pastası da başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin alkışları eşliğinde kesildi. Törene öğrenciler, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyelerinin yanı sıra gönüllü itfaiyeciler de katıldı. Belediye Başkanı Uysal, öğrenciler ile tek tek ilgilendi, sohbet etti, itfaiyecilik ile ilgili düşüncelerini aldı.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)