Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, alınan erken seçim kararını değerlendirdi. Seçim kararının ülkeye hayırlar getirmesini temenni eden İl Başkanı Ayan, bu kez Zonguldak’ta iki milletvekili çıkartmak istediklerini ifade etti.

 

“ONLARIN HAKKIDIR”

İl Başkanı Ayan konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Listemizde herhangi bir değişikliği düşünmüyoruz. Mevcut milletvekilimiz ve diğer arkadaşlarımızın düşünceleri nedir, onları alacağız. Eğer dinlenmek isteyen varsa, bunların yerine aday başvuruları alınacak. Ama mevcut listedeki arkadaşlarımızın yeniden aday olmaları onların hakkıdır. Onlar olmak isterlerse, başımızın üzerinde yerler vardır.

 

“BEKLEDİĞİMİZİ ALAMADIK”

Bizler 7 Haziran seçimlerinde beklediğimizi alamadık. Ya kendimizi tam anlatamadık, ya da başka bir problem oluştu. Bizim beklediğimiz oy oranı bu değildi. Öyle bir çalışma yapmamız lazım ki, MHP’nin gerek koalisyon sürecini, gerekse tekrar oluşacak milletvekili tablosuyla mutlaka amaçladığımız 2 milletvekili hedefini tutturmak istiyoruz.

 

ERKMEN İLE GÖRÜŞTÜ

“Zonguldak 2. Sıra milletvekili adayımız Yavuz Erkmen ile görüştük. Süreci konuşup değerlendirdik. Kendisiyle Ankara’da görüşmek istiyorum. Onun da fikrini orada öğrenirim diye düşünüyorum. O da milletvekili çıkacağına gerçekten inandı. Zonguldak’ın kendini taşıyacağını inanmıştı, ona göre bir performans gösterdi.

 

“GÖNÜL YORGUNLUĞU OLMASI LAZIM”

Sonuç böyle de olunca, haliyle insanlarda bir kırılma, gönül yorgunluğu olmaya başlıyor. O dönem içinde Sayın Valimizde ben bunu gördüm. Ama kendisi, ‘Biz çıktığımız yoldan dönmeyiz, sonuna kadar bu işi götürürüz’ gibi bir açıklama yaparak, açıkçası bizi utandırdı. Bu işler istek işi, gönül işi, bu işlerde bir zorlama olmaz. Buradaki tasarruf tamamen kendilerinindir”

 

(Haber Merkezi)