Akkaya köyü Muhtarı Mehmet Arslan, yaptığı açıklamada, hayvancılık yapan Niyazi Kulan'a ait ahıra giren aç kurtların koyun sürüsüne saldırması sonucu, 4 hayvanın telef olduğunu kaydetti.

Arslan, "Köyümüz dağlık bir alanda. Önceki gece aç kalan kurtlar Niyazi Kulan'a ait ahıra giriyor ve 4 koyunu telef ediyor. Sesin duyulması üzerine aile ahıra yöneldiğinde, kurtlarla karşı karşıya kalıyor. Kurtlar dağlık alana kaçarak gözden kayboluyor. Koyunlar iki yıl önce Özel İdare tarafından çiftçiye üç yıl geri ödemeli olarak dağıtılmıştı. Ailenin ekonomik zorlukları nedeniyle taksitlerinde de aksama yaşandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla geçimini sağlayan ailemiz mağdur oldu" diye konuştu.


Geçtiğimiz yıl da köye inen aç kurtların, 10 küçükbaş hayvanı telef ettiğini anlatan Mehmet Arslan, "Köylülerimiz büyük bir endişe içerisinde. Yaşanan bu son saldırı sonucu büyük bir tedirginlik yaşıyoruz. Aç kurtların insanlara saldırmasından da korkuyoruz. Bu yüzden küçük çocuklar ve yaşlılar tek başına gezemiyor. Yetkililerden, kurtlardan bizi kurtarması konusunda yardım bekliyoruz" dedi. 

Bu arada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, söz konusu köye giderek incelemelerde bulundu. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)