MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, "Sonuçta bu sandık iradesidir. Biz sandıktan çıkan iradeye saygı duymak zorundayız" dedi.

Ayan, seçim koordinasyon merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasetin sonuçlara göre hareket gerektiğini ve sonuçları bu doğrultuda değerlendireceklerini söyledi.

Aldıkları sonucu teşkilatlarıyla değerlendireceklerini ifade eden Ayan, "Türkiye genelinde partimizde bir düşüş var ama biz bunu lehimize nasıl çevirebilirdik, nerelerde düşüş olmuş bunları analiz edeceğiz. İnşallah Zonguldak iyi bir karar vermiştir. Sonuçta bu sandık iradesidir. Biz sandıktan çıkan iradeye saygı duymak zorundayız. İnşallah hayırlısı olur. Teşkilatlarımızla değerlendirme yapacağız" diye konuştu.

MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan da siyaseten verilen kararların bir ilin ve ülkenin geleceğini etkileyen kararlar olduğunu belirterek, "Çok iyi niyetle ve Zonguldak'a hizmet edip bilgi birikimim ve tecrübemin doruk noktasında kente hizmet edeceğim konusunda yola çıkmıştım. İnşallah kenti iyi günler bekler. Ülkemize seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

7 Haziran seçiminde MHP'den milletvekili seçilen Çakan, resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilmeye hak kazanamadı.

(Anadolu Ajansı)