Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı’dan Irak’a çalışmaya giden ancak Bağdat’tan kaçırılan Alaplı’nın Musabeyli Köyünde ikamet eden Tahsin Cömert ile Aydınyayla köyünde ikamet eden Recep Çetin’in ailelerini ziyaret etti. Endişe ile bekleyen işçilerin ailelerinin acılarını paylaşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin kaçırılan işçilerin en kısa zamanda sağ salim ailelerine kavuşmalarını temenni ettiklerini söyledi.


Alaplı’ya bağlı Musabeyli Köyünden Irak’a çalışmaya giden Tahsin Cömert’in annesi Nazikar Cömert Devlet büyüklerinden yardım beklediklerini ifade ederek; ‘ kaç gündür endişe içinde bir haber bekliyoruz. Suriyeli küçük bir kız öldü, ortalık ayağa kalktı. Ancak 18 işçi kaçırıldı kimsenin sesi çıkmıyor. Elbette biz kimsenin ölmesini istemiyoruz ama anı duyarlılığın Irak’ta kaçırılan işçilerimiz içinde gösterilmesini temenni ediyoruz’ dedi.


Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin daha sonra beraberinde CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İl Genel Meclis Üyesi Serdar Akyol ile birlikte Alaplı Aydınyayla Köyüne giderek kayıp işçi Recep Çetin’in ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Tekin ayrıca acılı ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.