Karadeniz Ereğli’de denize düşen üniversite öğrencisini kurtarmak istediği sırada boğularak hayatını kaybeden Ereğli Belediyesi’nde Nikah Memuru olarak çalışan 49 yaşındaki Şerafettin Akbulut için tören düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediyesi önünde düzenlenen törene cenaze tabutunun üzerine Türk Bayrağı serilirken yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 2 çocuk babası Şerafettin Akbulut’un ilçede pek çok kişiyi yuva sahibi olması için imza attığını belirterek, “Kardeşlerimizin, çocuklarımızın hayatları birleştirdi, kendisi de bir hayat kurtarmak için yaşamını kaybetti, üzüntülüyüz” dedi.

Ereğli Belediyesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğünün yanı sıra din görevlisi de olan Metin Avcı dua sırasında yaptığı konuşmasında, Urfa’dan ilçeye okumak için gelen öğrenciyi kurtarmak istediği sırada üzerindeki elbise ile suya atladığını belirterek, “Nikah memuru olarak görev yapan Şerafettin Akbulut, suda boğuldu. Yüce dinimizde suda boğulanların şehit oldukları, şehit mertebesinde sayılacakları hükmü vardır” dedi.

Göz yaşları arasında Ereğli Belediyesi’ne ait cenaze aracına konulan Akbulut’un cenazesi Sucüllü Köyü Merkez Camisinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Olayda yaşamını yitiren öğrenci Abdulmuttalip Demir’in (19) cenazesi ise memleketi Urfa’ya gönderildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)