İlçe Merkezinde bulunan Atatürk Anıtı önünde sağanak yağışa rağmen toplanan Eğitim Sen Ereğli İlçe Temsilciliği Ereğli’de Devrim Bulvarında toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ellerinde pankart, dövizler ve karanfillerle Atatürk Anıtına kadar yürüdü.



Bombalı saldırıda hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Eğitim-Sen Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, grup adına yaptığı açıklamasında, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB çağrısıyla çeşitli siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerini desteklediği emek, barış ve demokrasi mitingine Türkiye’nin bir çok yerinden barışı haykırmak için Ankara’ya gidildiğini söyledi.




Şölen havasında başlayan kortej yürüyüşü sırasında patlayan iki bomba nedeniyle 100’e yakın insanın hayatını kaybettiği, bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce insanın da yaralandığını belirten Koç, “Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra, savaş politikaları ile kandan beslenen birilerinin, yine bildik ve tanıdık senaryolarını devreye sokarak, Ankara’nın orta yerinde art arda patlattıkları iki bomba ile 100’e yakın insanımız hayatını kaybederken, bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce insanımızda yaralanmıştır. Ankara’nın orta yerinde katledilenler, sen, ben, o, bu, şu, yani kısaca bu eyleme katılan herhangi birileri olacaktı. Evet şans eseri de olsa bizler hayattayız ama bir çok güzel insanımızı kaybettik. Yastayız ama bir o kadar da isyandayız. Orada hayatını kaybeden insanların tek suçları barıştan yana olmalarıydı. Barışı haykırmalarıydı” dedi.




Faşizmin Suruç, Diyarbakır, Adana’nın ardından Ankara’da en büyük kapsamlı katliam gerçekleştirildiğini ifade eden İlçe Temsilcisi Koç şunları söyledi: “Evet faşizm katletmeye devam ediyor. Katletmekle kalmıyor, yaralıların üzerine panzerlerini sürüyor, yaralılara yardım etmek isteyen çaresiz kalmış insanlara gaz ve su sıkıyor. Bunlar yetmezmiş gibi ambulansların geçişine izin verilmiyor. İstiyorlar ki baskı kursunlar biat edelim, katliamlarına ses çıkarmayalım. Kısaca ne yaparlarsa yapsınlar susalım istiyorlar. Ama sizden, korkmuyoruz ve susmuyoruz, susmayacağız. Biliyoruz ki susmak sizin katliamlarınızı onaylamak demektir. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Biz bu patlamaları daha önce de de biliyoruz. Aynı zamanda bizler katilleri de tanıyoruz. Katiller diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarına kalanlardır. Katiller 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller aylardır akreplerle, tomalarla, tank, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir. Amaçlarını da biliyoruz. Bizi yıldırmaya, korkutmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Sizden korkmayacağız, sizden yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Ölen arkadaşlarımızı anmak, faşist katliamı protesto etmek için üç gün yastayız. 12-13 Ekim Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de de grevdeyiz”




Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ise çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.